ΑΘΗΝΑ
10:35
|
01.05.2024
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν δήλωσε πως σύντομα θα κοινοποιηθούν όλες οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με την επίθεση.
Μεταφορά του φέρετρου ενός εκ των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στις 3 Ιανουαρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν, Αχμάντ Βαχιντί, δήλωσε την Παρασκευή ότι αρκετοί ύποπτοι έχουν συλληφθεί για τις επιθέσεις στο Κερμάν, κατά την διάρκεια της τέταρτης επετείου της δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμανί, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας έχουν βρει «πολύ καλές πληροφορίες» σχετικά με τα άτομα που συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις στο Κερμάν. Πρόσθεσε ότι «ορισμένοι από αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το περιστατικό έχουν συλληφθεί». Ακόμα, δήλωσε πως σύντομα θα κοινοποιηθούν όλες οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί σχετικά με την επίθεση από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Μαγίντ Μοχαμεντί, αναπληρωτής του Αχμάντ Βαχιντί στις υποθέσεις ασφαλείας, δήλωσε πως οι ύποπτοι για συνεργία στην επίθεση στο Κερμάν συνελήφθησαν σε πέντε διαφορετικές πόλεις.

Με μια σύντομη ανάρτηση στο Telegram, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που άφησε πίσω της περισσότερους από 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, δηλώνοντας πως τις εκρήξεις πραγματοποίησαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Αντίστοιχα, την ενέργεια επιβεβαίωσαν οι ιρανικές αρχές, με το ιρανικό ειδησεογραφικό μέσο IRNA να αναφέρει σε δημοσίευμα πως, μετά από ενδελεχή εξέταση των τόπων των εγκλημάτων και την ανάλυση του υλικού από κάμερες ασφαλείας, «μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι η πρώτη έκρηξη έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας και η δεύτερη, πιθανότατα, προκλήθηκε για τον ίδιο λόγο». Σύμφωνα με την πηγή, οι βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν σε απόσταση 1,5 και 2,7 χιλιομέτρων από τον τάφο του διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, επειδή δεν μπορούσαν να πλησιάσουν περισσότερο το σημείο, καθώς υπήρχε μια πύλη ανίχνευσης μετάλλων στην είσοδο του νεκροταφείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα