ΑΘΗΝΑ
08:32
|
28.04.2024
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10/1 στην πλατεία Εξαρχείων, το πρωί που θα ξεκινήσει η επέκταση του εργοταξίου και θα ακολουθήσει πορεία στις 19.00.
«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάτοικοι, συλλογικότητες και στέκια της περιοχής στην πλατεία Εξαρχείων με την ονομασία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» έβγαλαν ανακοίνωση και καλούν τον κόσμο σε συγκέντρωση στην πλατεία στις 10/1 καθώς και σε πορεία στις 19.00.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Εδώ και μέρες κάποιοι διαρρέουν την πληροφορία ότι αύριο, Τετάρτη, 10/1, θα ξεκινήσει η επέκταση του εργοταξίου της πλ. Εξαρχείων.

Όπως γίνεται πάντα σε αυτό το εργοτάξιο, καμία ενημέρωση δεν έχουν οι κάτοικοι και όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση της εταιρίας και του εργολάβου, καμία δημοσίευση της τροχαίας, ενώ δεν υπάρχει καν απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή των κατοίκων.

Και βέβαια ως άδεια χρησιμοποιείται μια Υπουργική Απόφαση του 2007, με την ταμπέλα στο εργοτάξιο εδώ και έναν μήνα περίπου να μην είναι καν σωστή… Το βασικότερο, όμως, είναι ότι για τον σταθμό αυτό εκτός της κυβέρνησης και όσων κερδίζουν λεφτά από τα σχέδιά της δεν έχει συμφωνήσει κανένας άλλος.

Εδώ και δύο χρόνια η περιοχή κινητοποιείται με σύνθημα “ΌΧΙ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ“. Έχουν καταδειχθεί όλες οι παρανομίες και οι ελλείψεις, έχουν ξεσκεπαστεί όλα τα σχέδια για εκτοπισμό των κατοίκων της περιοχής στον βωμό του κέρδους μεγαλοεπενδυτών και τουριστικού κεφαλαίου και επιμένουν στην καταστροφή της πλατείας, αυτή τη φορά με την πρόφαση σταθμού μετρό, μετατρέποντας τη γειτονιά σε μια ιδιαίτερη ζώνη παρακολούθησης που νυχθημερόν την επιτηρεί στρατός κατοχής με αυτόματα όπλα στα χέρια.

Ε, λοιπόν, ΟΧΙ. Ξέρουμε ότι η μάχη για τη διάσωση της πλατείας Εξαρχείων και της γειτονιάς μας δεν είναι εύκολη. Αλλά είμαστε εδώ και θα είμαστε απέναντί σας μέχρι να φύγετε.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε την πλατεία Εξαρχείων και κάθε ελεύθερο χώρο σε εργολάβους λες και ήταν το σπίτι της και το χάριζε. Ο νέος δήμαρχος, όμως, που μετά το debate δεν μπορεί καν να αρθρώσει τη λέξη “Εξάρχεια”, που ακόμα και πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του έλεγε “Δεν έχω δει πουθενά ποια ακριβώς είναι η διαδικασία των µεταφυτεύσεων. Σήμερα οι μεταφυτεύσεις σε έναν μεγάλο βαθµό αποτυγχάνουν. Το 90% των δέντρων ξεραίνονται, γι’ αυτό και το έθεσα. Θα ήταν υποκριτικό να έχω αφιερώσει µεγάλο µέρος του ακαδηµαϊκού µου έργου σε αυτό και να µην το καταστήσω κεντρικό θέµα σε κάθε έργο υποδοµής” (ΒΗΜΑgazino, 6/01) θα επιτρέψει την επέκταση του εργοταξίου και την περαιτέρω κοπή δέντρων στην πλατεία; Θα επιτρέψει τον πλήρη αφανισμό ενός δημόσιου χώρου;

-Ποιος θα αντέξει να ζει με ένα τέτοιου είδους εργοτάξιο κυριολεκτικά στην πόρτα του για τουλάχιστον 10 χρόνια, όταν η σκόνη, ο θόρυβος και φυσικά οι κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν το καλοκαίρι μετά τον αφανισμό των δέντρων θα του κάνουν τη ζωή αβίωτη;

-Ποιος θα αντέξει την κατάσταση που θα επικρατήσει και στους γύρω δρόμους της γειτονιάς με τον άνευ σχεδιασμού περιορισμό της κυκλοφορίας στο κέντρο της;

-Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο που έχουμε.

Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα