ΑΘΗΝΑ
16:06
|
28.04.2024
Γεμάτο καταδίκες για ξυλοδαρμό της αδελφής του και ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην συζύγου του, το παρελθόν του φερόμενου ως δράστη.
Αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που ο 39χρονος και ο 34χρονος φίλος του, οι δύο κατηγορούμενοι για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, οδηγούνται στον ανακριτή, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον σύντροφο της άτυχης 41χρονης.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της αδερφής του, έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του. Σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση παίρνει και αυτή το δρόμο για τον ανακριτή. Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές και κατά της πρώην συντρόφου του με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Όπως ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος της αδελφής του, σε βάρος του έχουν κατατεθεί εννέα εγκλήσεις για επικίνδυνες ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες, για απειλές κατά της ζωής της καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, τέσσερις από τις οποίες έχουν ήδη εκδικαστεί και έχουν εκδοθεί αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε η ΕΡΤ σε ρεπορτάζ της, τα φώτα πέφτουν και σε ακόμη μια υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 39χρονο από το 2009. Τότε, είχε καταγγείλει με την σύζυγό του πως τους είχαν αρπάξει το νεογέννητο παιδί στο μαιευτήριο και τους είχαν παρουσιάσει ένα νεκρό βρέφος. Είχε γίνει εκταφή, είχαν κινηθεί υποψίες εις βάρος του, αλλά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλα κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες προσπάθησαν να σκηνοθετήσουν μία ψεύτικη ληστεία σε βάρος της 41χρονης ώστε να αποσπάσουν τα κλειδιά του πατρικού της σπιτιού προκειμένου να το ληστέψουν.

Από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό της, προέκυψε ότι το θύμα έφερε τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων, και δέχθηκε τρία χτυπήματα με μαχαίρι κουζίνας, που προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Εμπνευστής του σχεδίου φέρεται να είναι ο 39χρονος σύντροφος του θύματος, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως το μοιραίο βράδυ κοιμόταν βαριά και το πρωί της Πρωτοχρονιάς που ξύπνησε η 41χρονη έλειπε από το σπίτι, ενώ ο 34χρονος φίλος του, με τη βοήθεια του οποίου εντοπίστηκε η σορός, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε την εμπλοκή του μόνο στην μεταφορά του άψυχου σώματος της γυναίκας σε θαμνώδη περιοχή στο Μονοπήγαδο Θέρμης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα