ΑΘΗΝΑ
04:58
|
04.05.2024
Το αγοράκι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, αν και δεν μπορεί να κινήσει τα αριστερά του άκρα.
Το αγοράκι είχε βρεθεί λίγους μήνες πριν ξανά στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετική είναι η πορεία της υγείας του 4χρονου αγοριού από τα Μέγαρα, το οποίο ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε.

Σε νέο ιατρικό ανακοινωθέν προχώρησε το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», σχετικά με την υγεία του παιδιού, αλλά και των τριών αδερφών του, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό Τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενα από την μητέρα τους. Το 4χρονο αγόρι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, με την κατάστασή του να είναι σταθερή.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο. το αγοράκι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, αν και δεν μπορεί να κινήσει τα αριστερά του άκρα.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

  • O ασθενής (Χ.Ρ.), Ρομ, 4 ετών, που νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από 10.01.2024 με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα (μετά από κακοποίηση), χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις 12.01.2024.
  • Αποσωληνώθηκε στις 14.01.2024 και έκτοτε ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου. Παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση.
  • Όσον αφορά τα τρία (3) ανήλικα αδέλφια του, τα οποία εισήχθησαν στις 11.01.2024 κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθήνας :
  • Άρρεν ( Χ.M.-Γ.) , έντεκα (11) ετών
  • Άρρεν (Χ. Π.-Α.) , δέκα (10) ετών
  • Άρρεν (Χ. Τ.-Γ., οκτώ (8) ετών
  • Έχει ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική εκτίμησή τους και ο έλεγχος μεταδοτικών νοσήματων.
  • Έχουν εξετασθεί από ιατροδικαστή.
  • Παραμένουν νοσηλευόμενα στο Ορθοπεδικό Τμήμα συνοδευόμενα από την μητέρα τους.

Άφαντος ο δράστης

Ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, με την αστυνομία να αναζητά για πέμπτη ημέρα τον σύντροφο της μητέρας των παιδιών.

Ο 23χρονος άνδρας είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι και στα τέσσερα παιδάκια αλλά και στην μητέρα τους. Μάλιστα, για την κατάσταση της οικογένειας είχε ενημερωθεί σχετικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και μάλιστα εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την προστατευτική απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα