ΑΘΗΝΑ
17:27
|
17.05.2024
Στόχος της επίθεσης ήταν τέσσερις αντιπλοϊκοί πύραυλοι, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Παρά τις βρετανικές και αμερικάνικες επιθέσεις στο έδαφος της Υεμένης, οι Χούθι εξακολουθούν να βάλουν κατά εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα νέο χτύπημα στην Υεμένη, με στόχο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων, σε τμήμα της χώρας που ελέγχεται από τους Χούθι, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι το χτύπημα της Τρίτης, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως, είχε στόχο τέσσερις αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Την ευθύνη για την σημερινή επίθεση ενάντια στο ελληνόκτητο πλοίο «Zografia» ανέλαβαν οι Χούθι, το οποίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Σαλίφ της Υεμένης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρι, ανέφερε σε δήλωσή του ότι στόχευσαν το πλοίο που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ με πολλούς ναυτικούς πυραύλους, επιβεβαιώνοντας το χτύπημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα του πλοίου απέρριψε τις προειδοποιητικές κλήσεις».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν να εμποδίζουν την ισραηλινή ναυσιπλοΐα ή όσους συνδέονται με τον ισραηλινό εχθρό στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, έως ότου σταματήσει η επίθεση και η πολιορκία του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας

Παράλληλα, οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη και για το χθεσινό χτύπημα στο αμερικάνικο φορτηγό πλοίο Gibraltar Eagle, αναφέροντας σε ανακοίνωση, πως προχώρησαν σε επίθεση διότι το πλήρωμα «απέρριψε τις κλήσεις των ναυτικών δυνάμεων, καθώς και τις πολλαπλές προειδοποιήσεις με χρήση φωτοβολίδων».

Παρά τις βρετανικές και αμερικάνικες επιθέσεις στο έδαφος της Υεμένης, οι Χούθι εξακολουθούν να βάλουν κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία υποστηρίζουν πως συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά και εναντίων πλοίων του πολεμικού στόλου των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Πούτιν: Η ουκρανική δικαιοσύνη να ελέγξει τη νομιμότητα Ζελένσκι

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα