ΑΘΗΝΑ
15:55
|
30.04.2024
Δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα ξημερώματα της 17η Ιανουαρίου, στα Πετράλωνα, καθώς πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του.
Λίγους μήνες πριν τον Παύλο Φύσσα, έπεσε νεκρός από τα μαχαίρια χρυσαυγιτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης για την συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη στην Ελλάδα Σαχζάτ Λουκμάν, καλούν σήμερα Τετάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα (πλησίον ΗΣΑΠ Πετραλώνων) η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές:

Κλείνουν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο με επτά μαχαιριές στην καρδιά, χαράματα στις 17 Γενάρη του 2013, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, όταν πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του. Δύο μέρες μετά στις 19 Γενάρη, ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός έφερε χιλιάδες στους δρόμους στην κινητοποίηση «Αθήνα πόλη αντιφασιστική». Όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου άφησε τη ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής να παριστάνει το «νόμιμο πολιτικό κόμμα», φτάνοντας στις 18 Σεπτέμβρη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η αντιφασιστική έκρηξη οργής ήταν αυτή που ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και τους εισαγγελείς να μελετούν τους ξεχασμένους στα συρτάρια του Δένδια φακέλους με τα εγκλήματα των ναζί.

Η καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, με την αναγνώριση για πρώτη φορά του ρατσιστικού κινήτρου, ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας καμπάνιας με τη συγκλονιστική παρουσία των γονέων του, Σουγκράν Μπίμπι και Χαντίμ Χουσείν. Άνοιξε τον δρόμο για την καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων ως εγκληματική οργάνωση το 2020.

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει ξανά τον δρόμο στους φασίστες. Στην Ευρώπη, συμμαχούν με την άκρα δεξιά κανονικοποιώντας τη φασίστρια Μελόνι. Άφησαν τον περασμένο Αύγουστο τα τάγματα εφόδου των Κροατών ναζί να διασχίσουν ανενόχλητα τη χώρα και να δολοφονήσουν στη Ν.Φιλαδέλφεια τον Μιχάλη Κατσουρή. Λίγες μέρες μετά, στη Ριζούπολη, ο Σιζάρ Σαφτάρ δολοφονήθηκε, όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν, με μαχαιριά στην καρδιά. Τάγμα εφόδου των φασιστών εισέβαλε στο σταθμό στο Μοναστηράκι και χτύπησε αντιφασίστες, ενώ η ΕΛΑΣ απαγόρευε αποτυχημένα τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Ν. Ηράκλειο κατά της διεθνούς φασιστοσύναξης.

Η κυβέρνηση της ακρίβειας και του πολέμου στο πλευρό των σφαγέων της Γάζας, των ιδωτικοποιήσεων, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και του ΕΣΥ είναι αδίστακτη και προκαλεί μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα, με το πνίξιμο των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, όπου το Λιμενικό αντί για διάσωση πραγματοποιούσε αποτροπή και με την απανθράκωση των 27 προσφύγων στην Δαδιά. Οι σφαίρες των αστυνομικών συνεχίζουν τις δολοφονίες νεαρών Ρομά σε καταδιώξεις.

Η πρόσφατη ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση μεταναστών για να εισαχθούν φτηνά εργατικά χέρια στις Μανωλάδες και στη βιομηχανία τουρισμού. Δε μπορεί να κρύψει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα που γέμισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα με χιλιάδες εργάτες μετανάστες χωρίς χαρτιά που τους προορίζουν για απέλαση.

Παράλληλα, έχουν πυκνώσει τα κρούσματα ρατσιστικής εργοδοτικής βίας, ιδιαίτερα σε βάρος διανομέων.

Είναι ώρα να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, της ισλαμοφοβίας, του εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών σε καμπ-φυλακές, απαιτώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς. Να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου και να αθωωθούν οι 9 κρατούμενοι πρόσφυγες.

Δυναμώνουμε την καμπάνια για την απομόνωση των ορφανών της Χρυσής Αυγής ,των Κασιδιάρηδων, των Λαγών και των Μιχαλολιάκων, στηρίζοντας τη μάχη στο Εφετείο για πιο σκληρές ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Η θέση των ναζί του Κασιδιάρη δεν είναι ούτε στη Βουλή, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αλλά βαθιά στη φυλακή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα