ΑΘΗΝΑ
12:21
|
03.05.2024
Ο Αρχιεπίσκοπος νωρίτερα είχε προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.
Μαξίμου σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Στην Ελλάδα δεν λύνονται τα ζητήματα δικαιωμάτων με δημοψηφίσματα. Πάντοτε σεβόμαστε τις απόψεις της εκκλησίας αλλά εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας». Αυτή η φράση αποτελεί την πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αναφορικά με την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον επόμενο μήνα.

Στελέχη της ΝΔ κλήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου και ουσιαστικά αποκλείουν το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα. Υπογραμμίζουν, βέβαια, πως «πάντοτε σεβόμαστε τις απόψεις της εκκλησίας» και προσθέτουν, «εμείς όμως εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας».

Την παραπάνω θέση εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του λαού εκφράζεται στις εκλογές όπου τα κόμματα συμμετέχουν με προγράμματα, μέσα στο πρόγραμμα μας ήταν η υλοποίηση μιας ατζέντας που αφορά τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως σημείωσε παράλληλα ο κ. Μαρινάκης, υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία και «ακούμε με σεβασμό τις απόψεις δεδομένης της διαχρονικής συμβολής της σε κρίσεις που προηγήθηκαν και του σπουδαίου ρόλου που έπαιξε για τη στήριξη των πολιτών»

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός δήλωσε, ότι το θέμα της ισότητας στον γάμο «θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

Όπως είπε, «μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση. Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα. Και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού κοινοβουλίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα