ΑΘΗΝΑ
19:20
|
30.04.2024
Ορίστηκε δικάσιμος στις 17 Μαΐου, μετά τη σύλληψή του χθες, στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.
Φωτογραφία από το προφίλ του Σπύρου Δερμενιώτη στο Facebook
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού, με εντολή εισαγγελέα, πέρασε τη νύχτα του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων, μετά τη σύλληψή του κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί, μετά τον προσδιορισμό δικάσιμου για τις 17 του ερχόμενου Μαΐου.

Το «έγκλημά» του, ότι χρησιμοποίησε χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο για να τραβήξει φωτογραφίες, μέσα στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να υποστηρίξει σχεδιαστικά τα σκίτσα του από τη διαδικασία, ακολουθώντας την πάγια παγκοσμίως τακτική των σκιτσογράφων κατά τη διάρκεια εμβληματικών δικών.

Ο γνωστός σκιτσογράφος, συνελήφθη χθες, μέσα στην δικαστική αίθουσα, κατόπιν εντολής της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την απόφαση να ξεσηκώνει κύμα διαμαρτυριών και τους συναδέλφους του να κάνουν λόγο για παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου που επιτελούν οι σκιτσογράφοι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα