ΑΘΗΝΑ
09:42
|
03.05.2024
Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης για την τροπολογία Κεραμέως.
200 ψήφοι απαιτούνται για την έγκριση της τροπολογίας Κεραμέως
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την έγκριση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η σχετική συζήτηση στη Βουλή, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και για την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για την επέκταση του μέτρου και στις βουλευτικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Όσο αφορά στις ευρωεκλογές οι 151 ψήφοι που απαιτούνται για να εγκριθεί το νομοσχέδιο θεωρούνται δεδομένες, ενώ η έγκριση της τροπολογίας που προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, δηλαδή 200 ψήφους, που δεν συγκεντρώνονται σε καμία περίπτωση.

Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική μετά από αίτημα που κατέθεσε χθες βράδυ το ΚΚΕ.

Την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, μετά την κατάθεση της τροπολογίας Κεραμέως επιβεβαίωσε ο Σωκράτη Φάμελλος. «Η αντιπολίτευση αποδείχθηκε συνεπής, η κυβέρνηση αποδείχθηκε και ανεπαρκής και ασυνεπής», ανέφερε δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει και τις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλόγισε αλαζονεία στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι τίναξε τη συναίνεση στον αέρα, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας Κεραμέως προκειμένου να ψηφίσει το κόμμα του το νομοσχέδιο.

«Σας λέμε ευθέως ότι έχετε φέρει ένα αντιδραστικό και επικίνδυνο νομοσχέδιο» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Ολομέλειας ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ  για την Νέα Αριστερά ο Αλέξης Χαρίτσης, έκανε λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟK, ότι «άνοιξαν τον δρόμο για τον ακραίο τακτικισμό» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Για «εκλογικά μαγειρέματα» κατηγόρησε την υπουργό Εσωτερικών ο Κυριάκος Βελόπουλος, τασσόμενος κατά της επιστολικής ψήφου, ενώ το νομοσχέδιο θα καταψηφίσουν τόσο οι Σπαρτιάτες, όσο και η Νίκη.

Θετική στάση στο νομοσχέδιο επί της αρχής θα κρατήσει η Πλεύση Ελευθερίας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καλεί τη Νίκη Κεραμέως να αποσύρει την τροπολογία και να την επανακαταθέσει εκ νέου ως νομοσχέδιο, δηλώνοντας πως θα το στηρίξει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα