ΑΘΗΝΑ
22:47
|
03.05.2024
Οι φοιτητές αντιδρούν στην κατάθεση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφιακά θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις αλλά και η ολοκλήρωση των μαθημάτων των σχολών που τελούν υπό κατάληψη, με την σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας των Πρυτάνεων κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Συνόδου, υπό τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Υπενθυμίζεται πως σχεδόν οι μισές σχολές σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, αντιδρώντας στην κατάθεση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, «προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα “ Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια” με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων. Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο.

Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση.

Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Οι πρυτανικές αρχές κάθε ΑΕΙ, σε συνεργασία με τις συγκλήτους, θα προσδιορίσουν τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ολοκλήρωση των μαθημάτων και την διεξαγωγή των εξετάσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν προγραμματίσει Γενικές Συνελεύσεις σήμερα, 29 Ιανουαρίου, καθώς και αύριο και μεθαύριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πάτρα, Ξάνθη, Φλώρινα, Βόλο, Κέρκυρα, Γιάννενα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα