ΑΘΗΝΑ
16:49
|
07.05.2024
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επικύρωσε την 15ετή απαγόρευση υποψηφιότητας στην ηγέτη της αντιπολίτευσης.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ επανέφεραν κάποιες από τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, στοχεύοντας στο να περιορίσουν τον τομέα εξόρυξής της, αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικύρωσε τον αποκλεισμό την υποψήφιας για την προεδρία της αντιπολίτευσης, Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Οποιεσδήποτε αμερικανικές εταιρείες συναλλάσσονται με την Minerven, την κρατική εταιρεία εξόρυξης της Βενεζουέλας, έχουν προθεσμία έως τις 13 Φεβρουαρίου για να παύσουν τις συναλλαγές με την εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, την Δευτέρα.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Σαββατοκύριακο τη Βενεζουέλα ότι πιθανώς να έπαυαν τις ελαφρύνσεις των κυρώσεων που υποσχέθηκαν πέρυσι, όταν έφθασαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Καράκας αναφορικά με τις εκλογές του 2024, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης μιας διαδικασίας για τους αποκλεισμένους υποψηφίους να αμφισβητήσουν τον αποκλεισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επικύρωσε την 15ετή απαγόρευση υποψηφιότητας στην υποψήφια ηγέτη της αντιπολίτευσης, και επιβεβαίωσε επίσης την ακαταλληλότητα του πιθανού αντικαταστάτη της και δύο φορές προεδρικού υποψηφίου, Ενρίκε Καπρίλες.

Η Ματσάδο χαρακτήρισε τη Δευτέρα «δικαστικό έγκλημα» την απόφαση του δικαστηρίου και υποσχέθηκε να παραμείνει στην κούρσα, δηλώνοντας ότι η απόφαση ενσαρκώνει τον φόβο του κυβερνώντος κόμματος να την αντιμετωπίσει στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα