ΑΘΗΝΑ
17:28
|
09.05.2024
Οι Ισπανοί αγρότες δήλωσαν ότι παλεύουν να ανταγωνιστούν προϊόντα που εισάγονται σε χαμηλότερες τιμές από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισπανικές ενώσεις αγροτών ανακοίνωσαν πως θα κατεβούν στους δρόμους τον Φεβρουάριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς και την έλλειψη κυβερνητικής υποστήριξης, την ώρα που αντίστοιχες κινητοποιήσεις συνεχίζουν να εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Οι μεγαλύτερες ομάδες αγροτών στην Ισπανία – Asaja, COAG και UPA – μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με τους ομολόγους τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας ότι οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες υπονομεύουν την κερδοφορία των καλλιεργειών και αυξάνουν τις τιμές των τροφίμων.

Οι Ισπανοί αγρότες δήλωσαν ότι παλεύουν να ανταγωνιστούν προϊόντα που εισάγονται σε χαμηλότερες τιμές από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, οι αγρότες επλήγησαν βαριά και από εκτεταμένη ξηρασία στα νότια της χώρας , με την παραγωγή πολλών καλλιεργειών όπως το ρύζι και οι ελιές να μειώνονται τα τελευταία δύο χρόνια.

Μεταξύ άλλων αιτημάτων, οι ισπανικές οργανώσεις σχεδιάζουν να ζητήσουν από τις Βρυξέλλες να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις με το εμπορικό μπλοκ «Mercosur», καθώς και εμπορικές συμφωνίες με τη Χιλή, την Κένυα, το Μεξικό, την Ινδία και την Αυστραλία.

«Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Πέδρο Μπαράτο, πρόεδρος της ισπανικής αγροτικής ένωσης Asaja, η οποία εκπροσωπεί περίπου 200.000 αγρότες και κτηνοτρόφους. «Οι ενέργειες δεν θα διαφέρουν πολύ από αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι κινητοποιήσεις πρόκειται να κορυφωθούν τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν οι οργανώσεις σε κοινή δήλωση. Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών της Asaja, ώστε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Προχωρούν την επέκταση του εργοταξίου

Le Figaro: Επανέρχονται οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 40χρονου για ενδοοικογενειακή βία- «Κρεμάστηκα από το μπαλκόνι»

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα