ΑΘΗΝΑ
20:45
|
03.05.2024
«Σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος πολεμική επιχείρηση η Ευρωπαϊκή  Ένωση στρέφεται και με ιδία στρατιωτικά μέσα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, να προσφέρει η Ελλάδα το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «Aspides», κατά την οποία θα σταλεί ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός στόλος στην Ερυθρά Θάλασσα, καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος».

Σύμφωνα με το Δίκτυο, σκοπός της επιχείρησης είναι να διευκολύνουν οι χώρες τις ΕΕ το Ισραήλ «να συνεχίσει το δολοφονικό του έργο» κατά του παλαιστινιακού λαού, προφυλάσσοντας εμπορικά πλοία από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης, αντί να να συμβάλλουν «στον τερματισμό της Γενοκτονίας και της Εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος πολεμική επιχείρηση η Ευρωπαϊκή  Ένωση στρέφεται και με ιδία στρατιωτικά μέσα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Στέλνοντας τον μεγαλύτερο ιστορικά πολεμικό στόλο  της στην Ερυθρά θάλασσα, για να εξασφαλίσει ότι τα πλοία που εφοδιάζουν το Ισραήλ, θα συνεχίσουν να το κάνουν ανεμπόδιστα από τις επιθέσεις των Χούθι.

Στην πολεμική αυτή επιχείρηση της Ε.Ε. “Aspides” οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν κεντρικό ρόλο, ενώ παράλληλα διεξάγεται με πρωτοβουλία ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου η επιχείρηση “Prosperity Guardian” . 

Την Τετάρτη, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. Η πρόταση του Ν.Δένδια δεν τέθηκε σε ψηφοφορία αλλά δια βοής έγινε θετικά αποδεκτή. 

Επίσης, το Υπουργείο Άμυνας διεκδικεί τη διοίκηση της αποστολής «Ασπίδες».

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε τη διοίκηση να αναλάβει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ στην Λάρισα.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις, προσερχόμενος σε σύσκεψη για το θέμα, ανέφερε «δεν είναι όλες οι χώρες-μέλη πρόθυμες να συμμετάσχουν, αλλά ελπίζω πως καμία δεν θα παρεμποδίσει» την αποστολή, τονίζοντας ότι «προσδοκώ να ξεκινήσει στις 17» του προσεχούς μηνός.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες τοποθετούν ως πιο πιθανή ημερομηνία αναχώρησης της φρεγάτας ΥΔΡΑ το διάστημα 19 – 23 Φεβρουαρίου, «πάντως μετά τις 15 Φεβρουαρίου», ενώ φαίνεται ότι προκρίνεται ως πιθανέ ημερομηνίες τις 20 ή 21.

Έχει σημασία όμως να εξετάσουμε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ώστε να πείσει για την πολεμική επιχείρηση που καταδικάζει ο λαός μας και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το πλήρωμα της Φρεγάτας ΥΔΡΑ, η οποία εξοπλίζεται τελευταία στιγμή με όπλα που διαφημίζονται ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε επιθέσεις drone, στα οποία δεν έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό και δεν έχουν γίνει ασκήσεις! 

Καταρχήν η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσδώσει χαρακτηριστικά “εθνικού συμφέροντος” σε μια πολεμική επιχείρηση μέσω της οποίας η άρχουσα τάξη επιδιώκει την στρατηγική της αναβάθμιση.

Τονίζεται λοιπόν ότι:

Η Ευρωπαϊκή Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, με στόχο την αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν είναι απλώς μία ευρωπαϊκή επιχείρηση. Είναι μία Επιχείρηση που προστατεύει τα συμφέροντα και της Ελλάδας, ενισχύει και αναβαθμίζει τον διεθνή ρόλο της και συμβάλλει στη δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής συνείδησης.

Σε δεύτερο επίπεδο το Υπουργείο Άμυνας προπαγανδίζει ότι είναι “εθνική ανάγκη” να προστατεύσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών που κάνουν λαθρεμπόριο και εφοδιάζουν τους Φονιάδες του Ισραήλ, έχουν σημαίες ευκαιρίας, αφορολόγητα, φοροαπαλλαγές και τις χειρότερες εργασιακές σχέσεις για Έλληνες και ξένους ναυτικούς.

Αυτός είναι ο  ελληνόκτητος εμπορικός στόλος, ο μεγαλύτερος στόλος του κόσμου….

Για να οικοδομήσει κοινωνικές συμμαχίες και να δικαιολογήσει την πολεμική εκστρατεία της ΕΕ ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας αναφέρει:

Οι επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες εβδομάδες τα πλοία που χρησιμοποιούν την Ερυθρά Θάλασσα, έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση εναλλακτικών διαδρομών που «εκτοξεύουν» κατακόρυφα το μεταφορικό κόστος, το οποίο μετακυλίεται στους καταναλωτές και τροφοδοτεί την αύξηση του πληθωρισμού.

Δηλαδή αντί να δώσουν αυξήσεις στους μισθούς, να αντιμετωπίσουν την μακρόχρονη Ακρίβεια και την Αισχροκέρδεια, θα στείλουν Φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα;

Αντί να σταματήσουν να ενισχύουν το κράτος Κατακτητή Ισραήλ, να συμβάλλουν στον τερματισμό της Γενοκτονίας και της Εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων -όπως ζητούν και οι Χούθι για να βάλουν τέρμα στις επιθέσεις τους- εντείνουν τον πόλεμο και διευκολύνουν το Ισραήλ να συνεχίσει το δολοφονικό του έργο.

Παράλληλα, οι ηγέτες της ΕΕ και ο Νίκος Δένδιας που νοιάζεται τόσο πολύ για την ακρίβεια και διαδίδει ότι φταίνε οι Χούθι, αποφάσισαν να δώσουν 50 δις ευρώ στους Ακροδεξιούς φιλονατοϊκούς της Ουκρανίας για να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος φθοράς δια αντιπροσώπων των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με την Ρωσία!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει τις πολεμικές επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ, καλώντας τους συναδέλφους στρατευμένος να Αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή τους την αποστολή Φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα