ΑΘΗΝΑ
23:43
|
21.04.2024
Οι Ζακυνθινοί είχαν μείνει για 20 ημέρες χωρίς νερό μετά τον εντοπισμό πετρελαίου σε αγωγό της ύδρευσης.
Επανέρχεται μετά από 20 ημέρες το νερό στα σπίτια της πόλης της Ζακύνθου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νερό, μετά από 20 ημέρες ταλαιπωρίας, θα τρέχει από τις βρύσες των Ζακυνθινιών. Υπενθυμίζεται ότι η υδροδότηση είχε διακοπεί μετά τον εντοπισμό πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης .

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, απευθυνόμενος σε όλους τους συμβούλους είπε ότι λύθηκε το πρόβλημα και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή όλα κύλησαν ομαλά.

Η υδροδότηση της πόλης καθίσταται εφικτή καθώς οι τελευταίες αναλύσεις έδειξαν ότι το νερό στον αγωγό είναι καθαρό και απαλλαγμένο από πετρέλαιο και μικρόβια.

Η υγειονομική υπηρεσία ενημέρωσε εγγράφως το Δήμο για τις εξελίξεις και σε έγγραφο το οποίο έστειλε και στο υπουργείο Υγείας, επισημαίνει πως έλαβε υπόψη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγματοληψιών νερού, που διενήργησε , από κρίσιμα αντιπροσωπευτικά σημεία του αγωγού του δικτύου ύδρευσης της σχετιζόμενης με το πρόβλημα περιοχής και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγματοληψιών νερού της ΔΕΥΑΖ.

Το υγειονομικό χθες εισηγήθηκε την άρση της προσωρινής απαγόρευσης της υδροδότησης στην πόλη της Ζακύνθου, την οποία είχε εισηγηθεί στις 12-01-2024 και εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις αρμοδιότητας του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοσσυφοπεδίο: Μποϊκοτάζ Σέρβων σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Αλβανών δημάρχων

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Βουλευτικές εκλογές στις Μαλδίβες εν μέσω αντιπαλότητας Ινδίας-Κίνας

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα