ΑΘΗΝΑ
19:02
|
05.05.2024
Τον περασμένο μήνα, 34 ακόμα άτομα συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία ως ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.
Έφοδοι της τουρκικής αστυνομίας σε συνεργασία με την MIT
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, σήμερα Παρασκευή, ως ύποπτα για πώληση πληροφοριών στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι φέρεται να διαβίβασαν λεπτομέρειες στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, μέσω ιδιωτικών ντετέκτιβ, συνελήφθησαν σε κοινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας.

Ενεργώντας με εντάλματα που εκδόθηκαν από την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και της MIT πραγματοποίησαν επιδρομές στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη συλλαμβάνοντας επτά άτομα, ενώ δύο ακόμα άτομα είχαν συλληφθεί νωρίτερα.

Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν ξένους υπηκόους στην Τουρκία, να τους φωτογραφίσουν και να τοποθετήσουν συσκευές παρακολούθησης, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη Μοσάντ, ανέφερε το τουρκικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, 34 ακόμα άτομα συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία ως ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες που περιελάμβαναν αναγνώριση και «καταδίωξη, επίθεση και απαγωγή» ξένων υπηκόων που ζουν στην Τουρκία.

Τότε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς είπε ότι οι περισσότεροι από τους υπόπτους κατηγορούνται για τη διάπραξη «πολιτικής ή στρατιωτικής κατασκοπείας» για λογαριασμό των ισραηλινών πληροφοριών, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μοσάντ έχει στρατολογήσει Παλαιστίνιους και Σύρους υπηκόους στην Τουρκία, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά αλλοδαπών που ζουν στη χώρα.

Ο επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ Σιν Μπέιτ, είχε δηλώσει νωρίτερα, τον Δεκέμβριο, ότι η Υπηρεσία σχεδίαζε να στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, της Τουρκίας και του Κατάρ, προκαλώντας την οργή του Τούρκου προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έκανε λόγο για «σοβαρές συνέπειες» εάν το Ισραήλ συνεχίσει την απειλή του να επιτεθεί σε ξένους υπηκόους σε τουρκικό έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα