ΑΘΗΝΑ
17:23
|
28.04.2024
Οι αγροτικοί σύλλογοι έχουν ζητήσει συνάντηση με την πρωθυπουργό, δίνοντας προθεσμία μέχρι τις 12 το πρωί του Σαββάτου.
Τρακτέρ περνά έξω από το Κολοσσιαίο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα τρακτέρ έφτασαν συμβολικά σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Ρώμης, όπως είχε ανακοινωθεί το βράδυ της Πέμπτης, δίνοντας μια πρώτη «γεύση» για τις πορείες που θα ακολουθήσουν, εάν η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, και ο υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπριγκίτα, αρνηθούν να συναντηθούν με τους αγροτικούς συλλόγους.

Τα τρακτέρ διέσχισαν κεντρικούς δρόμους κοντά στο Κολοσσαίο, τον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι και τον χώρο του πρώην ρωμαϊκού σταδίου Τσίρκο Μάσιμο, χτυπώντας τις κόρνες τους, συνοδευόμενοι από οχήματα της αστυνομίας.

Η κίνηση διαμαρτυρίας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους πολίτες. «Για πρώτη φορά τρακτέρ μπήκαν στην καρδιά της πρωτεύουσας χωρίς σημαίες πίσω τους. Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής ομάδας «Αγροτική Απελευθέρωση» (Riscatto Agricolo).

Η ομάδα επιβεβαίωσε επίσης ότι η πομπή με τρακτέρ στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Ρώμης που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, θα ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα.

«Θα φύγουμε από το σημείο συγκέντρωσης και θα οδηγήσουμε σε όλη την περιφερειακή οδό και μετά θα επιστρέψουμε στο σημείο συγκέντρωσης για να περιμένουμε θετικά νέα από τον υπουργό Λολομπριγκίτα για τη συνάντηση», δήλωσε ο Ρομπέρτο Ροσάτι, εκπρόσωπος της ομάδας. Η Agricultural Redemption ζήτησε συνάντηση με την πρωθυπουργό και τον υπουργό Γεωργίας, δίνοντάς τους προθεσμία μέχρι τις 12 το πρωί του Σαββάτου για να απαντήσουν. Αν οι αγρότες λάβουν αρνητική απάντηση, έχουν δηλώσει ότι θα «απελευθερώσουν » τα τρακέρ τους γύρω από την πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα