ΑΘΗΝΑ
13:23
|
28.04.2024
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία ότι καταρρίφθηκε από αμερικανικούς Patriot που εκτοξεύτηκαν από περιοχή που ελέγχεται από τους Ουκρανούς.
Επιμένει στην διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, προκειμένου ειδικοί να αξιολογήσουν τα στοιχεία που διαθέτει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα απαιτεί διεθνή έρευνα για την επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου, στις 24 Ιανουαρίου, στο ρωσικό αεροσκάφος Il-76 που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν σε συνέντευξή του στο TASS.

«Κανείς δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η επίθεση στο Il-76 πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς Ζελένσκι. Το Κίεβο γνώριζε καλά ότι το αεροπλάνο μετέφερε Ουκρανούς στρατιώτες για ανταλλαγή. Η Ρωσία επιμένει στην διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, προκειμένου ειδικοί να αξιολογήσουν τα στοιχεία που διαθέτουμε, ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε με χρήση του αμερικανικού συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος MIM-104 Patriot (SAM) από περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου Η πιθανή μορφή έναρξης μιας τέτοιας έρευνας εξετάζεται επί του παρόντος», δήλωσε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.

«Όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι ήταν ένα σκόπιμο, προσεκτικά σχεδιασμένο έγκλημα. Η ουκρανική ηγεσία γνώριζε καλά τη διαδρομή του αεροσκάφους και το γεγονός ότι μετέφερε αιχμαλώτους για ανταλλαγή» είχε αναφέρει δύο ημέρες μετά το χτύπημα του αεροσκάφους, ο Ρώσος Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολυάνσκι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Νμίτρι Πολυάνσκι, ενώ ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κάνει λόγο για «έγκλημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα