ΑΘΗΝΑ
00:24
|
07.05.2024
Παράλληλα, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 28 Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχο έκριναν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, οι δύο εισαγγελείς για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνων και 6 μηνών, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στο ειδικό δικαστήριο SPAK στην Αλβανία.

Παράλληλα, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος δήμαρχος Χειμάρρας δήλωσε απευθυνόμενος στους δικαστές: «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία. Συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Οποίος πλαστογράφησε έγγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη».

«Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη. Η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Έχετε αφήσει τον λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό της. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος», τόνισε ο κ. Μπελέρης.

Για τον συγκατηγορούμενο, Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω προβλημάτων υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα