ΑΘΗΝΑ
00:43
|
05.05.2024
Το PTI κατήγγειλε την απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων «κλέφτες της λαϊκής εντολής».
Ο πρώην πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι κάνει χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό, Ναγουάζ Σαρίφ και δίπλα του ο αδερφός του και πρώην πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσω μιας συμμαχίας μεταξύ των αντιπολιτευόμενων του Ιμράν Χαν, φαίνεται πως θα σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση του Πακιστάν, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, οι οποίες δεν έφεραν αυτοδυναμία σε κανένα από τα κόμματα που συμμετείχαν.

Τα δύο κόμματα, το Λαϊκό Κόμμα (PPP) και ο Μουσουλμανικός Σύνδεσμος-Ναουάζ (PML-N), τα οποία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν τον Ιμράν Χαν από την πρωθυπουργία το 2022, δήλωσαν ότι θα σχηματίσουν συνασπισμό για να κυβερνήσουν τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο το PPP με 54 έδρες και το PML-N με 75 καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις 134 έδρες που απαιτούνται για τον σχηματισμό κυβέρνησης, παρακάμπτοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία έφεραν πρώτο το PTI του Χαν.

«Αποφασίσαμε ότι θα σχηματίσουμε κυβέρνηση μαζί για να βγάλουμε το Πακιστάν από την κρίση», είπε ο συμπρόεδρος του PPP και πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Σεχμπάζ Σαρίφ και οι ηγέτες άλλων πολιτικών κομμάτων.

Το PTI κατήγγειλε την απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων «κλέφτες της λαϊκής εντολής» και τονίζοντας πως ο συνασπισμός τους θα στερείται αξιοπιστίας.

Το PTI, το οποίο αναγκάστηκε να παρουσιάσει ανεξάρτητους υποψηφίους εκλογές, αφού αποκλείστηκε από την διαδικασία λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία, αναδείχθηκε ο ξεκάθαρος νικητής: Οι υποψήφιοι που συνδέονται με το κόμμα κέρδισαν συνολικά 93 έδρες, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Όμως το κόμμα υποστηρίζει ότι του στέρησαν σημαντικό αριθμό εδρών, μέσω εκτεταμένης νοθείας και χειραγώγησης των αποτελεσμάτων, με τον σημερινό ηγέτη του κόμματος, Γκόχαρ Αλί Χαν, να δηλώνει πως έχει στοιχεία που δείχνουν ότι το PTI κέρδισε τουλάχιστον 180 έδρες από τις 266.

Ελλείψει αυτών των αριθμών επίσημα, και υπό τις οδηγίες του ηγέτη του PTI να μην υπάρξουν συνομιλίες με το PMLN, το PPP και το Κίνημα Muttahida Qaumi (MQM), το PTI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Majlis-e-Wahdat-Muslimeen (MWM). Το MWM είναι ένα σιιτικό πολιτικό και θρησκευτικό κόμμα που κέρδισε μόνο μία έδρα στις εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα