ΑΘΗΝΑ
01:40
|
28.04.2024
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως «πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιδέα ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει το Ντονμπάς και την Κριμαία είναι «απολύτως μη ρεαλιστική», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την αποστολή όπλων στο Κίεβο, φοβούμενος ότι το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι η κλιμάκωση της κατάστασης.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι η μόνη λύση [στη σύγκρουση στην Ουκρανία] είναι ότι οι Ρώσοι θα επιστρέψουν στα σύνορα όπου βρίσκονταν [πριν τον Φεβρουάριο του 2022] και θα φύγουν από την Κριμαία, είναι απολύτως μη ρεαλιστικό. Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί», δήλωσε ο Φίτσο σε συνέντευξή του, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Hlavne Spravy.

«Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα φύγουν από το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα φύγουν από την Κριμαία», τόνισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

 Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση Ουκρανίας- Ρωσίας. «Θέλω πραγματικά να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Διαφορετικά θα δούμε μεγάλο αριθμό απωλειών και από τις δύο πλευρές», προειδοποίησε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι η ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά θα έρθει και θα είναι επώδυνη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα