ΑΘΗΝΑ
04:24
|
04.05.2024
Αντίθετα, συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ ή και με λεωφορεία...
Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε αγρότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τους αγρότες, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την Αθήνα, είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε «όχι» στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

Συνεχίζονται τα μπλόκα

Την ίδια ώρα, νέο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας. Επίσης, τον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 3 μ.μ. προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

«Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός. Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν», είπε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην Αγιά της Λάρισας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν κατακλύσει το κέντρο της κωμόπολης, ενώ το πλαίσιο των αιτημάτων της συγκέντρωσης πέραν των κεντρικών αιτημάτων για μείωση του κόστους παραγωγής κ.α. περιλαμβάνει το θέμα των αποζημιώσεων των μηλοπαραγωγών της περιοχής από τον Daniel, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά στις καστανοκαλλιέργειες, την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων μήλων από άλλες χώρες κ.α.

Αγρότες στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ Κοζάνης επιτρέπουν την είσοδο εργαζομένων και πολιτών.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολο τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενισχύοντας την παρουσία τους στα τελωνεία Καστοριάς και Νίκης στη Φλώρινα με αποσπασματικούς αποκλεισμούς, αλλά και στο κτίριο της Περιφέρειας ετοιμάζοντας την κάθοδο τους και τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στο πλευρό των αγροτών πολλές επαγγελματικές ομάδες αλλά και οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης της περιοχής Σερβίων που έχουν παρατάξει περισσότερα από 70 οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα