ΑΘΗΝΑ
04:22
|
04.05.2024
Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ χαρακτήρισε τις αμερικανικές δηλώσεις «απαράδεκτες».
Ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στην είδηση για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή, αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Ρωσίας, δήλωσε ο πρεσβευτής τη Μόσχας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα μια τραγωδία», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης, προσθέτοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διερευνηθούν όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος».

«Ωστόσο», υπογράμμισε, «οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν θέλουν να περιμένουν και έχουν ήδη κατηγορήσει τις ρωσικές αρχές. Εδώ τίθεται ένα απολύτως φυσικό ερώτημα: ποιος είναι ο δικαστής; Βλέπουμε ακόμα μία προσπάθεια παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και ο θάνατος είναι απλώς μια δικαιολογία».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ερωτώμενος εάν οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με αφορμή τον θάνατο του Ναβάλνι, είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει «έναν αριθμό επιλογών». «Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Ναβάλνι ήταν συνέπεια ενεργειών που έκαναν ο Πούτιν και οι κακοποιοί του», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ χαρακτήρισε τις αμερικανικές δηλώσεις «απαράδεκτες», προσθέτοντας ότι θα ήταν καλύτερα οι Αμερικανοί πολιτικοί «να επικεντρωθούν στα προβλήματα της χώρας τους που απαιτούν επείγοντα μέτρα». «Αναζητούν αφορμή για επιθέσεις, και το σημαντικότερο, για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων. Το κύριο μέλημά τους είναι να σωθεί η καταρρέουσα Pax Americana», πρόσθεσε ο Ανατόλι Αντόνοφ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα