ΑΘΗΝΑ
01:55
|
27.07.2024
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να υπαναχωρεί και να επιτρέπει την κάθοδο ενός αριθμού τρακτέρ, υπό όρους.
Αύριο στο Κάστρο Βοιωτίας η προσυγκέντρωση των τρακτέρ από τη Θεσσαλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τελευταία οργανωτικά βήματα πριν το συλλαλητήριο της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, εξετάζουν οι αγρότες όλη της χώρας, ζεσταίνοντας τις μηχανές των τρακτέρ για το μεγάλο ταξίδι, παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες θέλουν να κατεβάσουν στην πρωτεύουσα τριψήφιο αριθμό τρακτέρ, με την πρώτη προσυγκέντρωση να αναμένεται αύριο Δευτέρα στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου αναμένεται να φτάσουν περισσότερα από 60 τρακτέρ από τη Θεσσαλία.

Αγροτικά μηχανήματα αναμένονται να κινηθούν επίσης από την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη, με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των αγροτών που θα μετακινηθούν και με δεκάδες λεωφορεία αλλά και ΙΧ θα ξεπεράσει τις 5.000, ενώ όσοι δεν κατέβουν στην Αθήνα, αναμένεται να προχωρήσουν την ίδια ημέρα σε αποκλεισμούς δρόμους, λιμανιών και τελωνείων.

Από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που την Παρασκευή ήταν κατηγορηματικό απορρίπτοντας κάθε σκέψη για κάθοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί με τη συμμετοχή του αρχηγού της Αστυνομίας δόθηκε «πράσινο φως» για την μετακίνηση ενός αριθμού αγροτικών μηχανημάτων υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από την Τροχαία, θα παραμείνουν σε οριοθετημένο χώρο στο Σύνταγμα και δεν θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος κυκλοφορώντας ανεξέλεγκτα στην Αθήνα.

Εντωμεταξύ οι αγρότες δεν παραμένουν άπραγοι και προχωρούν και σήμερα σε κινητοποιήσεις σε διάφορα μπλόκα.

Στο τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα οι αγρότες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στο συμβολικό κλείσιμο του τελωνείου, όχι μόνο για τα φορτηγά, αλλά και για τα ΙΧ, ενώ κλειστό επ’ αόριστον παραμένει και το τελωνείο της Καστοριάς.

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», βροντοφώναξαν, νωρίτερα το πρωί αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Στερεάς και Εύβοιας ανεβαίνοντας στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου.

Την ίδια ώρα, την πρόθεσή τους να προχωρήσουν το απόγευμα σε εκ νέου αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νησελίου, στην Ημαθία, εξέφρασαν οι αγρότες της περιοχής, με το μπλόκο να αναμένεται να γίνει από τις 19:00 και για μία ώρα, το ρεύμα προς Βέροια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα