ΑΘΗΝΑ
12:38
|
22.05.2024
Το «όχι» της κυβέρνησης στα περαιτέρω οικονομικά αιτήματα των αγροτών.
Μαρινάκης σε αγρότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθούν περαιτέρω οικονομικά αιτήματά τους στέλνει η κυβέρνηση στους αγρότες λίγες ώρες πριν την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά, ενώπιον και των κλιμακούμενων αγροτικών κινητοποιήσεων και αφού αναφέρθηκε στη συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα, συνάντηση την οποία χαρακτήρισε ως «εποικοδομητική», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν αυτό που ρωτάτε σημαίνει περαιτέρω ενίσχυση στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, η απάντηση είναι “όχι”, έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Ειδικά για το αγροτικό πετρέλαιο, εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάποιο περιθώριο για τη φετινή χρονιά, την τρίτη διαδοχική χρονιά που δίνεται επιστροφή, συμπληρώνοντας ότι με σχετική απόφαση θα δοθεί και η προκαταβολή του 50%, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι για το 2025 αρχίζει η συζήτηση για έναν δικαιότερο και με μόνιμα χαρακτηριστικά τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, λέγοντας, μάλιστα, ότι η επιστροφή αυτή «σταμάτησε να υφίσταται από το 2016. Είναι ένα λογικό αίτημα των αγροτών για να κάνουν τον προγραμματισμό τους και μετά από τρία χρόνια επιστροφής του από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει αυτό θα θεσμοθετηθεί με μονιμότερο και δικαιότερο τρόπο».

Όσον αφορά, δε, στην εξαγγελία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, για επίδομα παιδιού στις αγρότισσες, ο Π. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποια αντίφαση, λέγοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός υπέρ των αγροτών δεν είχαν δημοσιονομικό κόστος και προσθέτοντας ότι «το κάθε υπουργείο εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με βάση τον προϋπολογισμό που διαθέτει και ό,τι πρωτοβουλία μπορεί να αναλάβει το κάθε υπουργείο στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει που μπορεί να αφορά και στον πρωτογενή τομέα, προφανώς θα συνεχίσει να την εφαρμόζει», διαχωρίζοντας τις πολιτικές αυτές από οριζόντια μέτρα που αφορούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της κατοχής: Συνέδριο το Σάββατο στον Πειραιά

Δίκτυο Σπάρτακος: «Ο Δένδιας ήθελε ελικόπτερα και διμοιρίες για προεκλογικό μιλιταριστικό σόου»

Κοινή δράση σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις δραστηριότητες της Eldorado Gold

Πεντάγωνο: Η Ρωσία κάνει μικρές προόδους στο Χάρκοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα