ΑΘΗΝΑ
21:39
|
03.05.2024
Από τη Θεσσαλία ξεκίνησαν οι αγρότες για το συλλαλητήριο της Τρίτης (20/2) στο Σύνταγμα.
Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αθήνα ερχόμαστε», με αυτό το σύνθημα ξεκίνησαν τα τρακτέρ από το μπλόκο στον Ε65, το πρωί της Δευτέρας (19/2). Από τη Θεσσαλία ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών για το συλλαλητήριο της Τρίτης (20/2) στο Σύνταγμα.

Περίπου στις 10:00 το πρωί (19/2) τα τρακτέρ που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την Αθήνα από το μπλόκο του Πλατύκαμπου και αναμένεται να κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου.

Στη συνέχεια, θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί και πέρα θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη, εκεί όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια αυτό το κονβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.

Πατήστε μέσα για να δείτε το βίντεο:

Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν, ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα.

Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Επίσης, αύριο (20/2) θα ξεκινήσουν πάρα πολλά ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι μόνο από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

Ο αγρότης από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, Χρ. Σιδηρόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ότι είναι εθνικό ζήτημα η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ κι ότι αυτό που ψηφίστηκε στην ΕΕ πρέπει να ανατραπεί. Μιλώντας για τη Θεσσαλία και τις αποζημιώσεις τόνισε ότι «δεν είναι ένα οικονομικό κόστος που το προκαλέσαμε εμείς».

«Οι καταστροφές που έχουμε στη Θεσσαλία αφορούν περίπου 180.000 στρέμματα που είναι ακόμα μέσα στο νερό ενώ υπάρχουν κι άλλα 300.000 στρέμματα που είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σιδηρόπουλος ο οποίο διευκρίνισε ότι δεν θα εμποδίσουν κανέναν και δεν θα κλείσει κανένας δρόμος. «Μίλησε για συντεταγμένη και προσεκτική κάθοδο κι ανέφερε ότι θα είμαστε στο Σύνταγμα την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί -ενδεχομένως στις 10:00- θα αναχωρήσουμε για να γυρίσουμε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Μεταλλορύχων Ελλάδος έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της ότι τάσσεται στο πλευρό των αγροτών και ότι διοργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. «Ο αγώνας των αγροτών που δίνουν Πανελλαδικά Ενωτικά και Συντονισμένα για την επιβίωση τους είναι δίκαιος και απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα τα αιτήματά τους προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν αγροτικά προϊόντα, έναν από τους τελευταίους τομείς πρωτογενούς παραγωγής που έχει απομείνει στην χώρα, μετά τον εκφυλισμό από την κυβέρνηση της παραγωγικής υποδομής της χώρας και την πρόκριση αεριτζίδικων πρακτικών κερδοφορίας όπως χρηματιστήρια ενέργειας, τουριστικά προϊόντα και μεσάζοντες» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα