ΑΘΗΝΑ
02:01
|
02.05.2024
Τα μέλη του πληρώματος, ανάμεσα τους και πέντε Έλληνες, είναι καλά στην υγεία τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελληνικό φορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία δέχτηκε επίθεση με πυραύλους, καθώς έπλεε στον Κόλπο του Άντεν. Το περιστατικό σημειώθηκε 93 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν της Υεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για το πλοίο «Sea Champion», το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αργεντινή προς το Άντεν, μεταφέροντας σιτηρά. Συνολικά σε αυτό βρίσκονταν 23 μέλη του πληρώματος εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκαν δύο απόπειρες κατάληψης του πλοίου από μαχητές των Χούθι, φτάνοντας μάλιστα 15 μέτρα από το πλοίο, από το οποίο έχει σπάσει μόνο ένα τζάμι. Ξεχωριστά, η υπηρεσία Maritime Trade Operations (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι έλαβε ενημέρωση για ένα περιστατικό στην περιοχή και ότι οι αρχές το ερευνούν.

Εγκατάλειψη βρετανικού εμπορικού ύστερα από επίθεση

Ένα ακόμα περιστατικό έλαβε χώρα, εχθές Κυριακή, στον Κόλπο του Άντεν, όπου το πλήρωμα εμπορικού πλοίου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σκάφος, ύστερα από πυραυλική επίθεση που δέχτηκε. Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία Maritime Trade Operations δήλωσε ότι το πλοίο, χωρίς να το κατονομάσει, εγκαταλείφθηκε στα ανοιχτά της Υεμένης, αφού υπέστη ζημιές από έκρηξη.

Εκπρόσωπος των Χούθι ανακοίνωσε πως οι ίδιοι προχώρησαν στο χτύπημα κατά του βρετανικού φορτηγού πλοίου «Rubymar», με σημαία Μπελίζ,τονίζοντας πως το σκάφος κινδυνεύει να βυθιστεί.

Παράλληλα, οι αντάρτες υποστήριξαν πως κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone MQ9.

Η Lloyd’s List Intelligence ανέφερε ότι το Rubymar χτυπήθηκε από δύο πυραύλους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα