ΑΘΗΝΑ
05:40
|
25.04.2024
Η τελευταία δοκιμή είχε γίνει το 2016 και είχε χαρακτηριστεί επίσης αποτυχημένη.
Εκτόξευση πυραύλου Trident
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτυχημένη ήταν, για δεύτερη συνεχή φορά, η δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου Trident από υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Οι βρετανικές δοκιμές πυραύλων Trident είναι σπάνιες, κυρίως λόγω του κόστους. Η τιμή κάθε πυραύλου ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ. Η τελευταία δοκιμή είχε γίνει το 2016 και είχε χαρακτηριστεί επίσης αποτυχημένη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, οι προωθητήρες πρώτου σταδίου του πυραύλου, που είναι εξοπλισμένος με εικονικές κεφαλές, δεν ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου.

Τόσο ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς, όσο και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, επέβαιναν στο υποβρύχιο από το οποίο πραγματοποιήθηκε η πυραυλική δοκιμή, σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο, επέμειναν ότι εφόσον χρειαζόταν, σε μια πραγματική κατάσταση, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εκτόξευση του πυραύλου.

«Το ζήτημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν συγκεκριμένο και δεν θα είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής κατάστασης», είπε η πηγή.

Πατήστε μέσα για να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Η βρετανική πυρηνική αποτρεπτική δύναμη βασίζεται στον στόλο των τεσσάρων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων που είναι εξοπλισμένοι με το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Trident που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Το ρομπότ Emo μπορεί να μαντέψει πότε θα χαμογελάσεις…

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα