ΑΘΗΝΑ
13:18
|
27.04.2024
Η ατμόσφαιρα «μυρίζει μπαρούτι» στην Ερυθρά Θάλασσα για την οποία απέπλευσε το βράδυ της Δευτέρας η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα».
Περισσότερες από 40 οι έως τώρα επιθέσεις των ανταρτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πλήγματα σε θέσεις των Χούθι εξαπέλυσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζοντας την ένταση των τελευταίων τριών μηνών στην Ερυθρά Θάλασσα, απ’ όταν οι αντάρτες της Υεμένης ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον λαό της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού (CENTCOM) επλήγησαν τρία μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας δύο αντιπλοϊκοί πύραυλοι Κρουζ που ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν προς την Ερυθρά Θάλασσα και ένα drone.

Στην τεταμένη περιοχή, για την οποία απέπλευσε χθες το βράδυ και η ελληνική φρεγάτα Ύδρα, οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν τα πολυπληθέστερα μέρη της Υεμένης, έχουν πραγματοποιήσει, από τις 19 Νοεμβρίου, περισσότερες από 40 επιθέσεις σε πλοία με εμπορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

Η εκστρατεία έχει διαταράξει το διεθνές εμπόριο κατά μήκος μιας διαδρομής που αντιπροσωπεύει περίπου το 15% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης και αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ανακατευθύνει τα πλοία τους γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής.

Παρά τα αντίποινα ΗΠΑ -Βρετανίας, οι αντάρτες επιμένουν πως θα συνεχίσουν με κάθε μέσο την εκστρατεία αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Σάββατο, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν ότι έπληξαν 18 τοποθεσίες των Χούθι, ανάμεσά τους υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και πυραύλων, συστήματα αεράμυνας, ραντάρ και ένα ελικόπτερο.

Απαντώντας στις επιθέσεις, ο εκπρόσωπος των ανταρτών δεσμεύτηκε ότι οι Χούθι θα «αντιμετωπίσουν την κλιμάκωση των επιθέσεων με πιο ποιοτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον όλων των εχθρικών στόχων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα