ΑΘΗΝΑ
10:02
|
27.04.2024
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονίας 110 και πλέον Παλαιστινίων που περίμεναν διανομή τροφίμων έξω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα.
Αυτό λέγεται γενοκτονία και θυμίζει το Ολοκαύτωμα, όσο κι αν στις παγκόσμιες δυνάμεις δεν αρέσει να το αναγνωρίζουν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο ανέστειλε χθες Πέμπτη τις αγορές στρατιωτικών εξοπλισμών που κατασκευάζονται στο Ισραήλ, χώρα που συγκαταλέγεται στους κυριότερους προμηθευτές του κράτους της Λατινικής Αμερικής στο συγκεκριμένο πεδίο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονίας 110 και πλέον Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης σε κόσμο που περίμενε να παραλάβει τρόφιμα έξω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα στην Λωρίδα της Γάζας.

«Ενώ περίμεναν τρόφιμα, πάνω από 100 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από τον (ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν) Νετανιάχου. Αυτό λέγεται γενοκτονία και θυμίζει το Ολοκαύτωμα, όσο κι αν στις παγκόσμιες δυνάμεις δεν αρέσει να το αναγνωρίζουν. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Κολομβία αναστέλλει κάθε αγορά όπλων από το Ισραήλ», ανέφερε ο Πέτρο μέσε ανάρτησή του στο X ».

Εδώ και δεκαετίες, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας της Κολομβίας χρησιμοποιούν τουφέκια, πιστόλια και αντιαεροπορικούς πυραύλους ισραηλινής κατασκευής στον πόλεμο με αντάρτες παρατάξεων της άκρας αριστεράς και με άλλες οργανώσεις που πολεμούν το κράτος.

Το βασικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων της κολομβιανής πολεμικής αεροπορίας είναι εξάλλου το Κφιρ (διαθέτει σχεδόν είκοσι), ισραηλινής κατασκευής, ο σχεδιασμός του οποίου σε μεγάλο βαθμό βασίστηκε στο γαλλικό Μιράζ 5.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στον Τύπο πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Άμυνας, στον εξοπλισμό που αγοράζει η Μπογοτά από το Ισραήλ συγκαταλέγονται επίσης drones και υλικολογισμική υποστήριξη για τα ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιεί η χώρα.

Η Κολομβία έχει εξάλλου δικαίωμα να παράγει τουφέκια Γκαλίλ και πυραύλους Σπάικ, κατόπιν διμερών συμφωνιών για τα είδη αυτά, τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε ισραηλινές βιομηχανίες.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα