ΑΘΗΝΑ
05:53
|
27.07.2024
Προαναγγέλλει αλλαγές και αναπροσαρμογές στην λειτουργία του κόμματος προκειμένου να δώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μάχη των ευρωεκλογών.
«Δεν ζήτησα ποτέ λευκή εντολή, ζήτησα εμπιστοσύνη»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα έχει χαρακτήρα επανίδρυσης του κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές, κάνει λόγο ο Στέφανος Κασελάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η Real News.

«Η εντολή που έχω λάβει είναι να ανατάξω το κόμμα μετά από μία οδυνηρή ήττα και ακολούθως μία προαποφασισμένη διάσπαση. Όλα θα γίνουν με την μέγιστη δυνατή συμμετοχή και διαβούλευση των μελών, αξιοποιώντας όλα τα νέα ψηφιακά εργαλεία», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που προαναγγέλλει αναγκαίες αλλαγές και αναπροσαρμογές στην λειτουργία του κόμματος προκειμένου να δώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μάχη των ευρωεκλογών.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το ευρωψηφοδέλτιο, με την εκπρόσωπο Τύπου Δώρα Αυγέρη να καταθέτει κι αυτή την δική της υποψηφιότητα, χθες Σάββατο στον iSyriza, και να αντικαθίσταται σήμερα από την Βούλα Κεχαγιά, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η διακήρυξη του κόμματος για την μάχη του Ιούνη.

Στη σημερινή του συνέντευξη, ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται και στα όσα έγιναν στο συνέδριο του κόμματος. «Δεν ζήτησα ποτέ λευκή εντολή, ζήτησα εμπιστοσύνη ως νεοεκλεγείς πρόεδρος για να πάμε μπροστά», τονίζει και προσθέτει ότι σέβεται και τιμά την Όλγα Γεροβασίλη και δεν αντιμετωπίζει κανέναν στέλεχος ως εσωκομματική αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά που διοργάνωσε η Καθημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι σέβεται και τιμά τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά θα προτιμούσε να είχε μοιραστεί τις σκέψεις του εντός του συνεδρίου του κόμματος, από το οποίο ο κ. Τσίπρας απείχε.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι η δημοσκοπική πτώση των τελευταίων μηνών οφείλεται στην διάσπαση και την εκτεταμένη εσωστρέφεια που χαρακτήρισε την δημόσια εικόνα του κόμματος. «Σήμερα παρουσιάζει δημοσκοπική στασιμότητα. Αυτή την εικόνα πρέπει, θέλουμε και μπορούμε να την αλλάξουμε στους τρεις μήνες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές», προσθέτει.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώνει απαισιόδοξος όσον αφορά την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους του εγκλήματος των Τεμπών, καταγγέλλοντας την επιχείρηση συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ για την μάχη που θα δοθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αναφέρει:

«Η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα, είναι αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Δεν θα μπορούσα να είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της συναλλαγής της κυβέρνησης με κολλεγιάρχες και funds που σκοπό έχουν να παρέχουν ισότιμα πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια ‘σούπερ μάρκετ’ με την μέθοδο του franchise. Θέλουμε δημόσια πανεπιστήμια καλά χρηματοδοτούμενα, στελεχωμένα και εξωστρεφή. Περιμένω από όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές και προοδευτικές, να απορρίψουμε χωρίς ‘ήξεις αφήξεις’ το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα