ΑΘΗΝΑ
00:47
|
28.04.2024
Συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Φωτ.: Κυριάκος Φίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 24ωρη απεργία και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, αντιδρούν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το νομοσχέδιο, που έγινε δεκτό επί της αρχής από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής, θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Πέμπτη 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι φοιτητές και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Στις 8 Μαρτίου ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει ξανά την ομόφωνη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο αυτό και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ συμπληρωματικά στην στάση εργασίας (11πμ ως λήξη ωραρίου) που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί (Για την Αθήνα: στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου).

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα