ΑΘΗΝΑ
04:35
|
03.05.2024
Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να συλλέξει τρόφιμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε Παλαιστίνιοι βρήκαν τραγικό θάνατο στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Σάτι, στη βόρεια Γάζα, όταν κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια, ριγμένα από αεροπλάνα, τους συνέθλιψαν.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο σημείο ώστε να συλλέξει τα τρόφιμα που θα έριχνε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του αμερικανικού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρόφιμα που φτάνουν στη Λωρίδα της Γάζας είναι ελάχιστα, συγκριτικά με τις ανάγκες και η ασιτία είναι ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους θανάτου στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ενθουσιασμός των απελπισμένων ανθρώπων, που έβλεπαν να καταφθάνουν τα αεροπλάνα, μετατράπηκε σύντομα σε τρόμο, όταν πολλά από τα πακέτα άρχισαν να πέφτουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα δίπλα τους.

Μερικά από τα αλεξίπτωτα που χρησιμοποιήθηκαν για τη ρίψη των κιβωτίων δεν άνοιξαν , με αποτέλεσμα τα κουτιά να πέσουν πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, μεταδίδει ανταποκριτής του Al Jazeera.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ άλλα τρία τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, όπου αργότερα κατέληξαν. Σύμφωνα με τον Guardian, 10 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

«Αυτή είναι η τραγωδία που βιώνουν οι άνθρωποι στα βόρεια της Γάζας. Όχι μόνο έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη τροφίμων και ιατρικών προμηθειών, αλλά καθώς περιμένουν πακέτα με τρόφιμα είτε στοχοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό, είτε σκοτώνονται από ένα μη λειτουργικό αλεξίπτωτο», δήλωσε ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα