ΑΘΗΝΑ
11:25
|
02.05.2024
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ κατέθεσε επίσης το πόρισμα του ΚΚΕ για την Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη.
Δημήτρης Κουτσούμπας, ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική κατά της νυν και πρώην κυβερνήσεων άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης στην ολομέλεια του σώματος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ανοίγει τον δρόμο των ιδιωτών στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι συγκρούονται δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι, ο ένας που «εκφράζει το παλιό και ξεπερασμένο και καθαγιάζει τον δρόμο που μας έφερε ως εδώ και εκφράζεται από την κυβέρνηση που φέρνει ένα έκτρωμα ενάντια στο λαϊκό αίσθημα»

Φέρνει τα Πανεπιστήμια-μαγαζιά και εμπορευματοποιεί περισσότερο τα δημόσια. Εισάγει δύο τρόπους εισαγωγής: Έναν με τις επιδόσεις των μαθητών και έναν με την τσέπη. Ενώ ο τιμοκατάλογος των πτυχίων αργά ή γρήγορα σκοπεύετε να επεκταθεί και στα δημόσια. Επίσης, τόνισε ότι η αντιπολίτευση το κάνει πιο εύκολο στη ΝΔ, καθώς οι περισσότεροι είπαν ότι συμφωνούν με τα ιδιωτικά αρκεί να αλλάξει το άρθρο 16. Κανείς όμως δεν μίλησε για το ιδιωτικοποιημένο δημόσιο Πανεπιστήμιο, πρόσθεσε.

Ο άλλος κόσμος, σύμφωνα με τον κ.Κουτσούμπα, εκφράζει το σύγχρονο και προοδευτικό. Το ΚΚΕ, είπε, έφερε τις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις φοιτητών και φοιτητριών που λένε όχι και «θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και του κόσμου της εκπαίδευσης, για το Πανεπιστήμιο προς όφελος των πολλών, για την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Παράλληλα το ΚΚΕ κατέθεσε το πόρισμά του για την Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, «μια Εξεταστική που η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και την ψήφισε, έκανε όμως ό,τι μπορούσε για να υπάρξει πλήρης συγκάλυψη των ευθυνών της και γι’ αυτό την έκλεισε και άρον-άρον» όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ό,τι και να κάνετε και εσείς της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έχετε επίσης “λερωμένη τη φωλιά” σας, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί και τουλάχιστον στη λαϊκή συνείδηση έχουν αποδοθεί όλες οι ευθύνες» τόνισε και πρόσθεσε: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί ,είναι η υπόσχεση που δώσαμε πριν ένα χρόνο όταν μια ολόκληρη χώρα συγκλονιζόταν από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά».

«Αμέσως μετά από αυτή την ομιλία μου στη Βουλή έχουμε συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε τα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα για την Εξεταστική Επιτροπή, με τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αναδεικνύονται μεγάλες πολιτικές και ποινικές ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τον χαμό τόσων συνανθρώπων μας», πρόσθεσε.

«Η χώρα είχε συγκλονιστεί τότε, από τη μια ως την άλλη άκρη της και από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του λαού και κυρίως της νεολαίας και είπαμε από την πρώτη στιγμή: Ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Ότι θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών για να αναδειχθούν οι αιτίες, οι ένοχοι που όπως σε κάθε έγκλημα υπάρχουν και σε αυτό. Το χρωστάμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν εκείνο το βράδυ όταν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και των απίστευτων τεχνολογικών δυνατοτήτων,δύο τραίνα συγκρούστηκαν μετωπικά αφού πρώτα κινούνταν επί 12 ολόκληρα λεπτά σε αντίθετες κατευθύνσεις στην ίδια γραμμή χωρίς κανένας από τους αρμόδιους να πάρει είδηση», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και κατέληξε:

Το χρωστάμε στις οικογένειές τους, στις μανάδες και στους πατεράδες που ένα χρόνο, τώρα, ζητούν απαντήσεις, ζητούν να πληρώσουν οι ένοχοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα