ΑΘΗΝΑ
23:06
|
27.04.2024
Την ίδια ώρα της «συμφωνίας», φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές βρίσκονται έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας κατά της ψήφισης του ν/σ.
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων, κορυφώνεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως ο ίδιος επισήμανε στη Βουλή «Η κοινωνία μας δέχεται την πρόταση μας και το νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα για το διαβόητο σχόλιο περί sugar daddies, λέγοντας χαρακτηριστικά :«Υπέθεσα ότι ζητήσατε τον λόγο για να ζητήσετε συγνώμη απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτηση σας η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ είναι η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας και μην μας κατηγορήσετε για αντικομουνισμό όταν αναδεικνύουμε προκαταλήψεις σας.

Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα εκδίδονται, ως κομμουνιστική χώρα, αλλού συνέβαιναν αυτά, αλλά ζητήματα αυτά τα έχει λύσει ιστορία, δεν θα παραμένετε στο απυρόβλητο ως δύναμη εκσυγχρονισμού όταν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο φέρεστε και δεν έχετε θάρρος να πείτε συγνώμη».

Όπως είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μακάρι να μπορέσουμε αυξήσουμε την εκπροσώπηση των γυναικών στο Κοινοβούλιο, όχι μόνον στα ψηφοδέλτια.

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση:

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα