ΑΘΗΝΑ
09:16
|
03.05.2024
Οι οργανώσεις αρωγής εκτιμούν ότι η βοήθεια από θάλασσα και οι ρίψεις από αεροπλάνα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
200 τόνοι βοήθειας εκφορτώθηκαν σε προσωρινή προβλήτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαδικασία εκφόρτωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε στη Λωρίδα της Γάζας με πλοίο το οποίο απέπλευσε από την Κύπρο, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και εξετάζεται πλέον το πώς θα διατεθεί στους εκατοντάδες χιλιάδες αποκλεισμένους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στα όρια του λιμού.

Η αποστολή, που οργανώθηκε από την ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK), μετέφερε σχεδόν 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με το ισπανικό πλοίο Open Arms οι οποίοι εκφορτώθηκαν σε προσωρινή προβλήτα που κατασκευάστηκε στα ρηχά νερά της Γάζας,λόγω έλλειψης κατάλληλης λιμενικής υποδομής.

Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για το πώς θα λειτουργήσει η παράδοση και η διανομή της βοήθειας, με τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ να έχουν περιγράψει τεράστια εμπόδια για την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Το Ισραήλ δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν προχωρήσει σε ρίψη βοήθειας από αέρος στις απομονωμένες περιοχές της βόρειας Γάζας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει χωριστά σχέδια για την κατασκευή μιας προβλήτας για την παροχή βοήθειας.

Οι οργανώσεις αρωγής, ωστόσο, τονίζουν ότι οι αεροπορικές ρίψεις και οι θαλάσσιες αποστολές είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικοί τρόποι για την παροχή των μεγάλης ποσότητας βοήθειας που απαιτούνται για τη Γάζα και επιμένουν στην ανάγκη το Ισραήλ να εγγυηθεί ασφαλείς διαδρόμους για μεταφορά βοήθειας με φορτηγά.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας γίνεται καθημερινά και χειρότερη, με τον επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων της Ε.Ε. Γιάνεζ Λέναρτσιτς να δηλώνει την Πέμπτη ότι υπάρχουν ήδη θύλακες πείνας που εκτιμάται πως αν δεν υπάρξει άμεση παροχή βοήθειας θα εξαπλωθούν σε μεγάλες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα