ΑΘΗΝΑ
11:30
|
02.05.2024
Η έρευνα διατάχθηκε παρότι ο πρύτανης του πανεπιστημίου διέψευσε τις πληροφορίες περί απόπειρας παραβίασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας, αναφορικά με την φερόμενη απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου φυλάσσεται πυρηνικός αντιδραστήρας.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κουκουλοφόροι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν τον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου ενδεχομένως να προκαλούταν διαρροή ραδιενέργειας αλλά και φθορές σε συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας και ευαίσθητος εξοπλισμός, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Παρότι η πρυτανεία του πανεπιστημίου διέψευσε τις πληροφορίες περί απόπειρας παραβίασης, με εντολή προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ.

Τα διερευνώμενα αδικήματα, σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, αφορούν τα εξής: διακεκριμένη φθορά πράγματος που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος, κοινώς επικίνδυνη βλάβη (κατά συναυτουργία) από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (κατά συναυτουργία).

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα