ΑΘΗΝΑ
20:18
|
04.05.2024
Αλυσίδα καταστημάτων ομορφιάς δήλωσε ότι το 20-40% των πελατών της αποτελείται πλέον από ηλικίες κάτω των 13 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απαγόρευση πώλησης καλλυντικών με αντιγηραντική δράση σε άτομα κάτω των 15 ετών εισήγαγε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στη Σουηδία, την ώρα που όλο και περισσότερα ανήλικα κορίτσια στρέφονται σε αντίστοιχα προϊόντα για την αποφυγή… ρυτίδων.

Η εταιρεία Apotek Hjärtat, η οποία διαθέτει περίπου 390 φαρμακεία στη σκανδιναβική χώρα, πρόκειται να σταματήσει να πουλά προϊόντα «προηγμένης περιποίησης δέρματος» σε πελάτες κάτω των 15 ετών, εκτός εάν έχουν τη γονική συναίνεση ή κάποια δερματική πάθηση. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση θα αφορά προϊόντα με συγκεκριμένα συστατικά -όπως οξέα AHA και BHA, βιταμίνη A και C, αλλά και ένζυμα απολέπισης- τα οποία μπορούν να βλάψουν μακροπρόθεσμα την επιδερμίδα νεαρών ατόμων.

Η απόφαση της εταιρίας έρχεται ύστερα από αναφορές, πως πλέον παιδιά κάτω των 13 ετών στρέφονται στα προϊόντα αυτά, λόγω των επιρροών που λαμβάνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκπρόσωπος αλυσίδας καταστημάτων ομορφιάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT ότι το 20-40% των πελατών της αποτελείται πλέον από ηλικίες κάτω των 13 ετών.

Ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών σε όλη την Ευρώπη παρατηρείται να στρέφεται σε ακριβά προϊόντα αντιγήρανσης, επιδιώκοντας να αποκτήσουν πιο «νεανικό» δέρμα. Πολλά από αυτά τα παιδιά φαίνεται πως είναι επηρεασμένα από περιεχόμενο που έχουν δει σε εφαρμογές όπως το TikTok.

Ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την νέα «τάση», η οποία θα μπορούσε να έχει επιζήμιες επιπτώσεις σε τόσο νεαρό δέρμα. Όμως, οι ανησυχίες αφορούν κυρίως τις ψυχολογικές επιπτώσεις που πιθανώς θα έχει στα παιδιά αυτά η «εμμονή» με τη γήρανση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα