ΑΘΗΝΑ
12:59
|
27.04.2024
Ο ιδιοκτήτης του «Άλλου Ανθρώπου» μίλησε και απάντησε στις κατηγορίες περί τζόγου.
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη, όπου επιχείρησε έναν απολογισμό των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί από τον Άλλο Άνθρωπο και εκείνων που έχουν μπει στους λογαριασμούς του, έδωσε την Τρίτη (26/3) ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Έπαθα σοκ μετά τα δημοσιεύματα γιατί είναι όλα ψέματα, το 99,9% είναι ψέματα. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ψέμα ότι πήγαινα σε πολυτελή ξενοδοχεία. Δεν τα πλήρωνα εγώ, τα πλήρωναν άνθρωποι για να πάω να μαγειρέψω. Στη Μύκονο έμεινα σε ξενοδοχείο 1.000 ευρώ τη βραδιά αλλά τα πλήρωναν άλλοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ξοδευτεί 9 εκατομμύρια ευρώ για φαγητό ενώ «είναι πάνω από 2-3 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα έξοδα, βενζίνες, λογαριασμοί για τον Άλλο Άνθρωπο».

Όπως είπε ο Πολυχρονόπουλος «φυσικά πλήρωνα και το σπίτι μου από τα χρήματα αυτά γιατί δεν είχα άλλα έσοδα και για το σπίτι της μητέρας μου γιατί έπαιρνε σύνταξη 288 ευρώ» για να προσθέσει από τα 3 εκατομμύρια στους λογαριασμούς «πάνω από τα 2.900.000 πήγαν για τον Άλλο Άνθρωπο γιατί εγώ ζούσα εκεί».

Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς από τα χρήματα αυτά «100.000 ευρώ ήταν τα προσωπικά έξοδα. Όταν για παράδειγμα πήγαινα στη Θεσσαλονίκη για να μαγειρέψω μια ημέρα, την επόμενη πλήρωνα για να φάω».

«Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα αγοράζω από τον Άλλο Άνθρωπο», πρόσθεσε.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ρωτήθηκε και για τις φωτογραφίες που τον δείχνουν να παίζει «φρουτάκια» και παρέπεμψε για απαντήσεις στο δικαστήριο αρκούμενος μόνο στο ότι «ότι ούτε μισό λεπτό δεν έχω χαλάσει από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου για τα φρουτάκια». «Όλα αυτά τα χρόνια ήρθαν πολλοί άνθρωποι και μου έδωσαν τα χρήματα να τα κάνω ό,τι θέλω και εγώ τα έκανα μέρος του Άλλου Ανθρώπου. Μου έχουν δώσει έτσι και 5.000 ευρώ», πρόσθεσε.

«Αν είχα πάθος με τον τζόγο και μου έλεγαν εταιρείες κάντο ΜΚΟ και θα σου δώσω χιλιάδες ευρώ. Ξέρεις κάποιον που να είναι εθισμένος κάπου και του χαρίζουν λεφτά, να μην τα παίρνει;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι «μέχρι το δημοσίευμα δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσα λεφτά είχαν μπει στον Άλλο Άνθρωπο».

«Δεν είμαι άγιος αλλά εκμεταλλευτής δεν ήμουν ποτέ», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, καταγγέλλοντας ότι «πολλοί ήθελαν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη και δεν ξέρω γιατί».

Όσον αφορά τον γαμπρό, υποστήριξε ότι «του είπα επειδή δεν έχω κάρτα, μπορείς να μου δώσεις να τα βάλω και αν χρειαστεί για την εφορία θα πληρώσει ο Άλλος Άνθρωπος; Ήταν 52.000 ευρώ, του τα σταμάτησε η τράπεζα, τα σήκωσε και μου τα έδωσε και έτσι πήγαμε στην Τουρκία».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «την περίοδο που με κατηγορούν δεν υπήρχε χρόνος για τα φρουτάκια» ενώ στην ερώτηση αν υπήρχε στο παρελθόν είπε «δεν θα απαντήσω».

«Δεν χτυπήθηκα εγώ, χτυπήθηκαν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη τον Άλλο Άνθρωπο και δεν είναι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αν θα πάω φυλακή θα είναι μόνο για φορολογικά. Επειδή η ιδεολογία μου δεν ήταν να καταγράφω αυτούς που έδιναν. Είμαι προετοιμασμένος να πάω στη φυλακή. Δεν μετανιώνω για ό,τι έχω κάνει γιατί ξέρω ότι έχω κάνει καλό σε χιλιάδες ανθρώπους αλλά ήταν επιλογή μου και αν είναι να το πληρώσω έτσι».

Τέλος, σχετικά για τα κουτιά από τον Άλλο Άνθρωπο υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο ποσό είναι το 1.150 ευρώ σε μια κηδεία. Το 90% ήταν από 50 μέχρι 60 ευρώ. Στα 13 χρόνια ζήτημα να έχουν μαζευτεί στα κουτιά 4.000 με 5.000 ευρώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα