ΑΘΗΝΑ
14:27
|
27.04.2024
Η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να αποστέλλουν εμπόρευμα νωρίτερα από το συνηθισμένο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φρένο» στην ανοιξιάτικη κολεξιόν του πολυεθνικού κολοσσού ρουχισμού H&M, έβαλαν οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες ανάγκασαν την εταιρεία να προσαρμοστεί στις καθυστερήσεις των εμπορευμάτων.

«Έχουμε κάνει μια βραχυπρόθεσμη προσαρμογή για την ημερομηνία που θα λανσάρουμε τις καμπάνιες», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ρούχων στο κόσμο, Ντάνιελ Έρβερ.

Ο ίδιος υποστήριξε όμως ότι ο αντίκτυπος στο διαθέσιμο για τους πελάτες εμπόρευμα ήταν μικρός, ενώ τόνισε πως η διάρκεια των καθυστερήσεων θα διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά πιθανώς να φτάσει τις δύο εβδομάδες σε ορισμένες αγορές.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες αποφεύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ λόγω των επιθέσεων, με τα εμπορικά πλοία να κινούνται γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής, αυξάνοντας το κόστος μεταφοράς και καθυστερώντας την άφιξη ρούχων και παπουτσιών στην Ευρώπη από εργοστάσια της Ασίας.

Η H&M δήλωσε, σε σχέση με την έκθεσή της στο πρώτο τρίμηνο την Τετάρτη, ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και έχει ενεργήσει για να ελαχιστοποιήσει τυχόν επιπτώσεις στη διαθεσιμότητα προϊόντων, στο κόστος ναύλων και στα επίπεδα αποθεμάτων της εταιρείας.

Ο Έρβερ είπε στο Reuters ότι η εταιρία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει την αναστάτωση στους πελάτες της, όπως να ζητά από τους προμηθευτές να αποστέλλουν προϊόντα νωρίτερα από το συνηθισμένο και να επιταχυνθεί η παραγωγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα