ΑΘΗΝΑ
11:12
|
27.04.2024
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα στις 16.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.
Κατάληψη στη ΛΑΡΚΟ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, η οποία ξεκίνησε στις (27/3) στις 6 το πρωί. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου. Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτίριο διοίκησης.

Τα σωματεία των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει τις κινητοποιήσεις τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων». 

Σήμερα Πέμπτη (28/3), θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στην ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα