ΑΘΗΝΑ
18:12
|
02.05.2024
Ο 41χρονος νοσηλεύεται με τις εξετάσεις να δείχνουν, ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ημέρες μόνο μετά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη στα ναυπηγεία της Χαλκίδας, όπου 42χρονος εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε στη μπουκαπόρτα πλοίου, την Τρίτη 2/4/2024 ένα ακόμα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πάλι σε πλοίο, αυτή τη φορά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή του Περάματος, ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης (3/4) για τον τραυματισμό 41χρονου ναυτικού, μέλος πληρώματος (ειδικότητας υποναύκληρος) επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, για εργασίες επισκευής και συντήρησης.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος κατεβαίνοντας από σταθερή κάθετη σκάλα που βρίσκεται στο εξωτερικό κατάστρωμα του πλοίου, γλίστρησε και έπεσε από ύψος περίπου 1,5 μ., με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΟΛΠ στο ATTIKON Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή.

Η ανακοίνωση από τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ)

Το σοβαρό ατύχημα στο Ε/Γ – Ο/Γ «SUPERFAST III»  Ηχηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους στη Ναυτική Εργασία

Ένα ακόμη Ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος όπου εκτελεί την επισκευή του το πλοίο «SUPERFAST III»  της Attica Group, (πρώην «OLYMPIC CHAMPION»).

O Υπολοστρόμος του «SUPERFAST III» κατά την εκτέλεση εργασίας σε βάρκα του πλοίου έπεσε από την σκάλα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στην σπονδυλική στήλη!

Ο συνάδελφος Δ.Σ. μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται και οι εξετάσεις έδειξαν ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Είναι σαφές για πολλοστή φορά ότι στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη Ναυτική Εργασία δεν τηρούνται με επακόλουθο την πρόκληση ατυχημάτων!

Ναυτιλιακές εταιρίες και υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχουν μεγάλες ευθύνες όπως επίσης και οι αρμόδιοι μέσα στα πλοία για τα απανωτά Ναυτικά ατυχήματα.

Οποιαδήποτε υποβάθμιση των μέτρων προστασίας αποτελεί υποτίμηση της ζωής και της ασφάλειας των Ναυτεργατών και οι συνέπειες είναι βαρύτατες.

Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα στα πλοία της επιβατηγού Ναυτιλίας αποδεικνύουν ότι δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί ασφαλείας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πληρωμάτων, ιδιαίτερα στον κλάδο του καταστρώματος.

Εφοπλιστές και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Λιμενικών Αρχών οφείλουν να κάνουν επισταμένους ελέγχους ώστε να μην γίνεται η παραμικρή έκπτωση στην ασφαλή εργασία των πληρωμάτων.
Απαιτούμε άμεσα την θεσμοθέτηση μικτών κλιμακίων και τον έλεγχο τόσο των δρομολογημένων όσο και των επισκευασμένων πλοίων. 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα