ΑΘΗΝΑ
18:43
|
02.05.2024
Επίσης την Τετάρτη, η Ουκρανία μείωσε το όριο ηλικίας επιστράτευσης από 27 σε 25 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι χώρες της συμμαχίας πρέπει να εξασφαλίσουν ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, μιλώντας πριν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το Κίεβο έχει «επείγουσες ανάγκες», προσθέτοντας ότι «κάθε καθυστέρηση στην παροχή υποστήριξης έχει συνέπειες στο πεδίο μάχης, όσο εμείς μιλάμε».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε αξιόπιστη και προβλέψιμη υποστήριξη ασφάλειας προς την Ουκρανία για το μακροπρόθεσμο μέλλον, έτσι ώστε να βασιζόμαστε λιγότερο στις εθελοντικές συνεισφορές και περισσότερο στις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ, λιγότερο στις προσφορές με βραχυπρόθεσμη διάρκεια και περισσότερο στις δεσμεύσεις πολυετούς διάρκειας», δήλωσε.

Ξεχωριστά, την Τετάρτη, η Ουκρανία μείωσε το όριο ηλικίας για την επιστράτευση από 27 σε 25 ετών, με στόχο να αναπληρώσει τον εξαντλημένο πλέον στρατό της, μετά από περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου.

«Ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε είναι η κατάσταση στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία. Είναι σοβαρή», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους. «Βλέπουμε πώς η Ρωσία συνεχίζει, και βλέπουμε πώς προσπαθούν να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο απλά περιμένοντας».

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάληψη του συντονισμού της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας – ένα φόρουμ περίπου 50 χωρών που συνεδριάζει τακτικά για την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία – από το ΝΑΤΟ, αντί για το Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Κέντρο των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα