ΑΘΗΝΑ
11:23
|
03.05.2024
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, την ώρα που ο ασθενής είχε βάλει το ψαλίδι στον λαιμό του φύλακα.
Νοσοκομείο Άρτας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά εργαζομένων υγειονομικών επιτέθηκε και απείλησε με ψαλίδι ασθενής με ψυχική νόσο, ο οποίος νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό στο νοσοκομείο της Άρτας.

Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα της Κυριακής (7/4), ο ασθενής με ψυχική νόσο «χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Πήγε στα επείγοντα, άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό».

Κατά τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ο ασθενής «ήταν διεγερτικός και άκρως επιθετικός». Ο ασθενής σε κατάσταση αμόκ κυκλοφορούσε στους διαδρόμους με το ψαλίδι στο χέρι, μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

«Η αστυνομία κατέφθασε έξω από τα Επείγοντα και για να καταφέρει να συλλάβει τον ασθενή, πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στον αέρα για εκφοβισμό. Με τον πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος σε διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αντικατέστησε το προσωπικό από τις δύο κλινικές, λόγω της ταραχής και του σοκ που είχαν υποστεί.

«Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία… Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει, για να ληφθούν μέτρα; Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο», σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα