ΑΘΗΝΑ
22:57
|
30.04.2024
Η διαιθυλενογλυκόλη έχει συνδεθεί με τους θανάτους πολλών παιδιών στη Γκάμπια, το Ουζμπεκιστάν και το Καμερούν.
Ανακαλείται παρτίδα που κατασκευάστηκε από την JNJ στη Νότια Αφρική
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την Νιγηρία και η Κένυα ανακοίνωσε ότι ανακαλεί μια παρτίδα του παιδικού σιροπιού για την αντιμετώπιση του βήχα Benylin Pediatric, που παράγει η εταιρεία Johnson & Johnson, λόγω ανησυχιών ότι περιέχει υψηλό επίπεδο της δυνητικά θανατηφόρας τοξικής ουσίας διαιθυλενογλυκόλη.

Η παρτίδα που ανακαλείται κατασκευάστηκε από την JNJ στη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2024.

Σε μια δήλωση, χθες Πέμπτη, το Kenya Pharmacy and Poisons Board (PPB) ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά την προειδοποίηση ότι η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Νιγηρίας (NAFDAC) ανακάλεσε το συγκεκριμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του αλλεργικού πυρετού και άλλων αλλεργικών καταστάσεων σε παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών.

«Η εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε στο προϊόν έδειξε ότι περιέχει ένα απαράδεκτο υψηλό επίπεδο διαιθυλενογλυκόλης και βρέθηκε ότι προκαλεί οξεία στοματική τοξικότητα σε πειραματόζωα», ανέφερε η NAFDAC σε δημόσια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Η διαιθυλενογλυκόλη έχει αναφερθεί ότι προκαλεί κοιλιακό άλγος, αδυναμία ούρησης και οξεία νεφρική βλάβη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα, ενώ έχει συνδεθεί με τους θανάτους πολλών παιδιών στη Γκάμπια, το Ουζμπεκιστάν και το Καμερούν από το 2022, μετά την κατανάλωση φαρμάκων για τον βήχα ινδικής και ινδιονησιακής παραγωγής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα