ΑΘΗΝΑ
16:31
|
01.05.2024
«Μας έλεγε αυτά συμβαίνουν και στην Ασία και στην Αμερική και στην Αφρική».
Νίκος Πλακιάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργή των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών προκάλεσαν οι αναφορές της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη στο φόρουμ των Δελφών, σχετικά με τους χειρισμού της στην υπόθεση του δυστυχήματος, καθώς και οι χθεσινές (11/4) δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αντιδράσεις πολλές, μεταξύ των οποίων του Νίκου Πλακιά, ο οποίος έχασε στον μοιραίο τρένο τις δυο του κόρες και την ανιψιά του και της επιζήσασας Ευδοκίας Τσαγκλή.

Νίκος Πλακιάς

Χθες το βράδυ (11/4) στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra μίλησε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος εξέφρασε την οργή του για την Γεωργία Αδειλίνη και τα όσα ανέφερε στο Φόρουμ των Δελφών σημειώνοντας «μας έλεγε αυτά συμβαίνουν και στην Ασία και στην Αμερική και στην Αφρική», προσθέτοντας ότι η ίδια έλεγε στους συγγενείς «ας είναι αυτό η αρχή για μια καλύτερη Ελλάδα». 

«Εγώ έχω χάσει δυο παιδιά και πάω στην εισαγγελέα να μου αποδοθεί δικαιοσύνη, τίποτα άλλο δεν θέλω και νομίζει ότι εμένα μ’ ενδιαφέρει ένα καλύτερο αύριο του σιδηροδρόμου ή των αεροδρομίων; Πνίγει την υπόθεσή μου. Εμένα η οικογένειά μου διαλύθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ τα παιδιά δεν τα έφερα στον κόσμο για να γίνουν Ιφιγένειες ούτε θυσίες. Και αυτό που κάνουν με οργίζει περισσότερο. Νιώθω μερικές φορές ότι με υποτιμούν».

Ο Νίκος Πλακιάς σχολίασε επίσης και τη χθεσινή δήλωση Μητσοτάκη ότι «στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης» επισημαίνοντας «ποιο είναι το ανθρώπινο λάθος; Ο σταθμάρχης πώς ήρθε σ’ αυτή τη θέση; Είναι πολιτικό μέσο από το Μαξίμου. Τα ονόματα τα έχουμε δώσει στη δικογραφία, θα ακουστούν στα δικαστήρια. Αν συνεχίσουν, θα αρχίσουμε να τα βγάζουμε, η υπομονή εξαντλείται».

«Πόσα χρόνια ήταν πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης πριν το έγκλημα; Τέσσερα. Δεν ήταν αρκετά να διορθώσει τις παθογένειες;. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για εμένα. Θα το λέω συνέχεια μέχρι να πεθάνω. Δικαιοσύνη θα είναι να φύγω από εδώ, από το μαγαζί μου που είμαι, να πάω σπίτι μου να δω τα παιδιά μου και να συνεχίσω τη ζωή μου. Ούτε ήρωας θέλω να γίνω, ούτε επαναστάτης, τίποτα. Βλέπετε ένα πατέρα ο οποίος παλεύει για το δίκιο των παιδιών του. Αυτά τα ουρλιαχτά του πατέρα. Δεν είναι ουρλιαχτά. Είναι ουρλιαχτά για το δίκιο των παιδιών του. Και θα φωνάζω, θα ουρλιάζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου».

Τέλος, ο κ. Πλακιάς τόνισε: «Πήγαμε στην Αδειλίνη έξι γονείς. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Εγώ και ο αδελφός μου φύγαμε απογοητευμένοι. Περίμενα συναντώντας την ανώτατη δικαστική εκπρόσωπο της χώρας να αποκομίσουμε ένα όφελος. Να δει στα μάτια μας τους πατεράδες. Ούτε κατάλαβε. Προσωπικά για μένα είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβε ποιος είμαι». 

Ευδοκία Τσαγκλή

Για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του, σε σχέση με την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, σχολίασε στον 105,5 Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη η επιζήσασα Ευδοκία Τσαγκλή.

«Υπήρξε αλλαγή στάσης, από εκεί που ήταν για κάποια πράγματα βέβαιος προεκλογικά… τώρα ακούμε “δεν ξέρω”, “δεν είμαι σίγουρος”, “θα το δούμε”. Και μόνο αυτή η αλλαγή λέει πάρα πολλά. Τα ίδια είπε και για το ξυλόλιο… Που έχει βρεθεί από το Χημείο του Κράτους, από την αρχή, απλά επέλεξαν να το αγνοήσουν… Σίγουρα δεν είναι αρκετό να πεις “εγώ έτσι πιστεύω”. Δεν είναι θέμα πίστης. Αν δεν ξέρεις, μπορείς να διαβάσεις κάποια στοιχεία, τα έχουμε δώσει στη Δικαιοσύνη».

Στην αρχή της συνέντευξής της, η ίδια τόνισε ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε καχύποπτους τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες, και ότι «δεν θα μας πείσει αυτός αλλά αυτός είναι βέβαιος». Ωστόσο, «έχουμε χορτάσει από λόγια… Βλέπουμε ότι στην πράξη δεν επιβεβαιώνονται. Η πραγματικότητα, οι πράξεις είναι αυτές που θα διαψεύσουν ή θα επαληθεύσουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα