ΑΘΗΝΑ
09:41
|
04.05.2024
Η πλήρης απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων ήρθε μετά από πρόταση της εισαγγελέως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από 3,5 χρόνια ταλαιπωρίας, το στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τους 51 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, που συνελήφθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020, δύο μέρες πριν την 7η επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η τέταρτη μέρα της δίκης ξεκίνησε στις 9:05 με την απολογία του 6ου κατηγορουμένου και συνεχίστηκε μέχρι και τις 12:45 όπου η πρόεδρος ζήτησε διακοπή και συνέχιση σε 45΄.

Έως τότε είχαν απολογηθεί 38 κατηγορούμενοι. Η εισαγγελέας και η πρόεδρος δεν απέφυγαν να μεταφέρουν την διαδικασία στο πολιτικό, ρωτώντας τι άποψη είχαν οι κατηγορούμενοι για τα σπρέι και έπειτα ζητώντας να τα καταδικάσουν, όμως όλοι αρνήθηκαν.

Παρ’ όλα αυτά η εισαγγελέας πρότεινε, πριν την διακοπή, την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

Η διαδικασία συνεχίστηκε στις 13:30 όπου άρχισαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στις 15:15, το δικαστήριο αποδέχθηκε το αβάσιμο των κατηγοριών κατά των 51 διωκόμενων αντιφασιστ(ρι)ών. Η δικαίωση ήρθε μετά από 3,5 χρόνια ταλαιπωρίας, μαζί με την άρση της υποχρεωτικής μηνιαίας παρουσίας σε Α.Τ. και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα