ΑΘΗΝΑ
08:24
|
02.05.2024
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζήτησε από τον Ιρανό ομόλογό του να σταματήσουν οι ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση μετά τα αντίποινα της Τεχεράνης.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του είχε, σήμερα μετά την νυχτερινή εκτόξευση εκατοντάδων drones προς το Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε την επιθυμία της Τουρκίας να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή, μετά την επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ αργά το Σάββατο, και μετέφερε στον Ιρανό ομόλογό του την επιθυμία της Άγκυρας να σταματήσουν οι ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την κρίση, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, τόνισε ότι η επιχείρηση αντιποίνων κατά του Ισραήλ, ως απάντηση στο χτύπημα της διπλωματικής αποστολής του Ιράν στη Συρία, ολοκληρώθηκε και ότι η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να ξεκινήσει νέα επιχείρηση εάν δεν προκληθεί, προειδοποιώντας όμως ότι σε μια τέτοια περίπτωση η απάντηση του Ιράν θα είναι ισχυρότερη.

Ο Φιντάν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφεραν πηγές, προσθέτοντας ότι και οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η περιοχή δεν πρέπει να δει περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που παραμένει ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης στην Λωρίδα της Γάζας, τον περασμένο Ιανουάριο συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του Εμπραχίμ Ραΐσι στην Άγκυρα και οι δυο τους συζήτησαν τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε στόχους Χούθι, τα οποία και οι δύο κατέκριναν ως δυσανάλογη χρήση βίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα