ΑΘΗΝΑ
07:15
|
08.05.2024
Πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική οικοδόμησης συμμαχιών μετά την επιτυχή άμυνα κατά του Ιράν, λέει ο σύμμαχος, αλλά και αντιπολιτευόμενος του Νετανιάχου, υπουργός.
Δεν υποστηρίζει τα άμεσα αντίποινα ο Ισραηλινός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ πρέπει να ενισχύσει την πολιτική στρατηγικών συμμαχιών και περιφερειακής συνεργασίας που του επέτρεψαν να αντιμετωπίσει τη χθεσινή ιρανική επίθεση, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ισραηλινός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου του αντιπολιτευόμενου στον Μπέντζαμιν Νεανιάχου κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντς.

«Το Ιράν αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα, μια περιφερειακή πρόκληση και επίσης κίνδυνο για το Ισραήλ, και χθες, ο κόσμος στάθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό μας, απέναντι στον κίνδυνο. Το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, ο κόσμος εναντίον του Ιράν – αυτό είναι το αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα στρατηγικό επίτευγμα, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για την ασφάλεια του Ισραήλ», τόνισε.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η στρατηγική συμμαχία και το σύστημα περιφερειακής συνεργασίας που δημιουργήσαμε και άντεξε στη σημαντική δοκιμασία χθες, πρέπει να ενισχυθούν ακριβώς τώρα. Το Ισραήλ απέδειξε ότι είναι άγκυρα στρατιωτικής και τεχνολογικής ισχύος και άγκυρα ασφάλειας στη Μέση Ανατολή», συνέχισε.

«Αντιμετωπίζοντας την απειλή του Ιράν, θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα διεκδικήσουμε το τίμημα από την Τεχεράνη, στην στιγμή και με τον τρόπο που μας ταιριάζει. Και το πιο σημαντικό – μπροστά στην επιθυμία των εχθρών μας να μας βλάψουν, θα ενωθούμε και θα γίνουμε πιο δυνατοί», πρόσθεσε ο Γκαντς, φαινομενικά υποδεικνύοντας ότι δεν υποστηρίζει τα άμεσα αντίποινα εναντίον του Ιράν.

Τέλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να θυμόμαστε πως δεν έχουμε φέρει εις πέρας τα καθήκοντά μας – κυρίως την επιστροφή των ομήρων και την άρση της απειλής κατά των Ισραηλινών κατοίκων του βορρά και του νότου». «Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Και μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε συνεχίζοντας τις επιθετικές ιαχές στα μέτωπα της Γάζας και του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα