ΑΘΗΝΑ
10:15
|
04.07.2024
Ο IDF επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι αγόραζε 40.000 σκηνές για την εκκένωση εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων που έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιπλέον πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού φέρεται να έχει αναπτύξει το Ισραήλ περιμετρικά της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας έντονη ανησυχία για μια ενδεχόμενη χερσαία επίθεση στη Ράφα, το μόνο καταφύγιο που έχει απομείνει για τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Παρόλο που το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει στα αντίποινα που εξαπέλυσε το Ιράν, η κυβέρνηση του Ισραήλ συνεχίζει να επιμείνει ότι η επιχείρηση στη Ράφα θα προχωρήσει κανονικά.

Η ισραηλινή εφημερίδα Ma’ariv ανέφερε την Τετάρτη ότι τα στρατεύματα είχαν τεθεί σε επιφυλακή και ότι το βασικό σχέδιο της επιχείρησης έχει εγκριθεί από το γενικό επιτελείο του ισραηλινού στρατού (IDF) και τον υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ. Ο IDF αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.

Ο IDF επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι αγόραζε 40.000 σκηνές για την εκκένωση εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας , το μοναδικό αστικό κέντρο στον παλαιστινιακό θύλακα όπου οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις δεν έχουν μπει ακόμα.

Παρότι το Ισραήλ ανακοίνωσε πριν από 10 ημέρες την μερική απομάκρυνση των στρατευμάτων του από τη Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι υπήρξε αυξημένη παρουσία ισραηλινών χερσαίων στρατευμάτων στη βόρεια Γάζα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Μπέιτ Χανούν, όπου ισραηλινά τανκς περικύκλωσαν σχολικά κτίρια, στα οποία είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη Ράφα και πολλά άλλα αστικά κέντρα της περιοχής. Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς σε μια αγορά στην πόλη της Γάζας, ενώ ο IDF ανακοίνωσε ότι έπληξε περισσότερους από 40 στόχους, συμπεριλαμβανομένου ενός κέντρου χειρισμού drone και θέσεις εκτόξευσης ρουκετών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλία Κασσελάκη με εργαζόμενους της «Αυγής»: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε-Mea culpa (upd)

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Αξιωματούχοι της Fed ανοιχτοί στην αύξηση επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα