ΑΘΗΝΑ
05:24
|
01.05.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες, οι οποίοι απαιτούν την προστασία του καταγγέλλοντα και της οικογένειάς του.
Φωτ.: vimatisko.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το κουβάρι με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 10χρονου αγοριού στη Νίσυρο από 50χρονο κάτοικο και φύλακα μουσείου.

Σε αναβρασμό βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη (16/4) η τοπική κοινωνίας της Νισύρου, όταν έγινε γνωστό, ότι ένας πατέρας κατήγγειλε στην Αστυνομία την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από άλλο κάτοικο του νησιού, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση ελλείψει νομιμοποιητικών εγγράφων.

Αυτό που προκάλεσε την οργή των κατοίκων, οι οποίοι μίλησαν για συγκάλυψη, ήταν πως ενώ ο πατέρας συνελήφθη, ο κακοποιητής έμεινε ελεύθερος και φέρεται να έχει διαφύγει στη Ρόδο.

Τα όσα ανέφερε, ωστόσο, μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Κουλάκης, διευθυντής Γυμνασίου-Λυκείου της Νισύρου, αποδεικνύουν πως το πρόβλημα είναι ακόμη πιο μεγάλο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής επισήμανε πως αμέσως μετά τη καταγγελία οι εκπαιδευτικοί προσέγγισαν τα παιδιά, τα όποια σιγά σιγά άρχισαν να μιλούν. Κάπως έτσι βρέθηκε πως τουλάχιστον έξι παιδιά έχουν κακοποιηθεί από τον τον 50χρονο.

Σημειώνεται πως σήμερα (18/4) στο νησί αναμένεται κλιμάκιο ψυχολόγων οι οποίοι θα μιλήσουν τόσο με τα παιδιά όσο και με τους γονείς τους.

Σε ό,τι αφορά τον πατέρα, χάρη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Νισύρου αλλά και σε επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων, φαίνεται πως εντέλει θα αφεθεί ελεύθερος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα